Astrid Selier omringd door sponsoren die net hun cheque voor hulp bij het vervullen bij een vacature hebben gekregen. | Foto: PR
Astrid Selier omringd door sponsoren die net hun cheque voor hulp bij het vervullen bij een vacature hebben gekregen. | Foto: PR Foto: PR

n Job Buddy viert successen en kijkt vooruit

sponsorbijeenkomst n In de zomer van 2016 startte de stichting Job Buddy Leiderdorp. Astrid Selier, oprichtster en voorzitter van stichting, keek dinsdag 11 december samen met sponsoren, een aantal werkzoekenden en buddy's terug op de afgelopen tweeënhalf jaar en vooruit naar 2019.

Job Buddy heeft tot doel werkzoekenden naar een baan te begeleiden. Dat gebeurt op een unieke manier: iedere werkzoekende wordt gekoppeld aan een buddy die hem of haar een steuntje in de rug geeft bij het zoektraject. Ook wordt gezorgd voor sollicitatietrainingen en wisselen werkzoekenden en buddy's onderling ervaringen uit. Job Buddy is succesvol gebleken, 85 procent van de deelnemers vindt een nieuwe baan. Job Buddy heeft ook een sociale functie. Er ontstaan vriendschappen en mensen breiden hun sociale kring uit.

In 2019 gaat Job Buddy zijn werkterrein uitbreiden door ondernemers te ondersteunen bij het vervullen van vacatures, vertelde Astrid. Sponsoren van Job Buddy kregen dinsdag een cheque die recht geeft op de hulp van Job Buddy bij de werving van een vacature. Nieuwe sponsoren zijn overigens altijd welkom. Astrid meldde ook dat ze, naast de maandelijkse column in het Leiderdorps Weekblad, ook een maandelijkse vlog gaat maken die wordt uitgezonden op Unity.NU.

Werkzoekenden en potentiële buddy's of sponsoren kunnen voor meer informatie over Job Buddy kijken op www. jobbudy.org of een mail sturen naar astrid@jobbuddy.or.