Afbeelding
Foto: PR

Kerkdeuren wijd open

Adressen

Dorpskerk: Hoofdstraat 19, Leiderdorp

Scheppingskerk: Van Poelgeestlaan 2, Leiderdorp

Meer informatie op www.pgleiderdorp.nl of in de Facebookgroep Protestantse Gemeente Leiderdorp.

De feestdagen in december lenen zich bij uitstek voor bijeenkomsten in grote kring. De Protestantse Gemeente Leiderdorp zet de deuren van Dorpskerk en Scheppingskerk wijd open voor iedereen die wat waardevols wil beleven in de donkere dagen rond kerst.

Daarnaast treedt de kerk ook naar buiten, bijvoorbeeld bij de Houtkampviering op de avond voor kerst.

Liefhebbers van mooie muziek, bemoedigende woorden en een groot gezelschap kunnen verder op Eerste Kerstdag kiezen. Om 10.00 uur is er in de Scheppingskerk onder leding van ds. Stephan Kurtzahn een kerstochtenddienst met de vertrouwde kerstliederen. Ook de cantorij Scheppingskerk, verschillende strijkers en een trompettist verlenen daaraan hun medewerking.

In de Dorpskerk begint eveneens om 10.00 uur een mooie kerstochtenddienst met orgel en trompet. De korte kerstvertelling door ds. Esther de Paauw heet 'Morgen zal het vrede zijn'.


Overzicht activiteiten

Donderdag 20 december

Laatste Adventsvesper

19.15-19.45 uur Dorpskerk

Zondag 23 december

(4de Advent)

Muzikale ochtenddienst

10.00 uur Dorpskerk ds. Hester Smits

10.00 uur Scheppingskerk ds. Stephan Kurtzahn

Maandag 24 december

Kinderkerstfeest

17.00 uur Dorpskerk

Maandag 24 december

(Kerstavond)

Kerstavonddienst

21.30 uur Dorpskerk ds. Hester Smits, m.m.v. cantorij

21.30 uur De Houtkamp (slecht weer: De Does) ds. Esther de Paauw, Houtkampkerstviering

Dinsdag 25 december

(Eerste Kerstdag)

Kerstdiensten

10.00 uur Dorpskerk ds. Esther de Paauw

10.00 uur Scheppingskerk ds. Stehphan Kurtzahn, m.m.v. cantorij

Dinsdag 25 december

(Eerste Kerstdag)

16.00 uur Scheppingskerk Kerst-Inn

Zondag 30 december

Kerkdiensten

10.00 uur Dorpskerk ds. Henk Hemstede

10.00 uur Scheppingskerk ds. Hester Smits

Maandag 31 december

(Oudjaar)

19.30 uur Dorpskerk ds. Stephan Kurtzahn

Zondag 6 januari 2019

16.00 uur Scheppingskerk Top 2000-dienst


Kerstkliederkerk

kinderen n Alle kinderen in de basisschoolleeftijd en hun ouders of grootouders zijn op maandag 24 december om 17.00 uur welkom op het kinderkerstfeest in de Dorpskerk. Bij binnenkomst krijgen alle kinderen een lichtje. Ze mogen hun jas aanhouden, want aan het begin van de viering maken de deelnemers een rondwandeling door de tuin van de kerk, langs de grote kerstboom. Daarna gaat het feest verder in de warme kerk met een gedichtje, het kerstverhaal en het zingen van liedjes. Aan het einde is er chocolademelk en een kerstkransje.

De kinderkerstviering wordt al jaren gehouden en is dit jaar voor het eerst onderdeel van Kliederkerk, een nieuwe serie bijeenkomsten voor kinderen en hun (groot)ouders. Mensen die hun kind iets willen meegeven over het geloof maar zich niet zo thuis voelen in de zondagse diensten, of die dat tijdstip niet uitkomt, zijn welkom bij de Kliederkerk. De bijeenkomsten worden meestal op zaterdagmiddag gehouden en afgesloten met een eenvoudige maaltijd. Het afgelopen jaar werd al twee keer eerder een bijeenkomst van de Kliederkerk gehouden.


Samen zingen in Dorpskerk

kerstliederen n Samen mooie kerstliederen zingen in een bijna 400 jaar oude kerk. Dat kan op kerstavond, maandag 24 december, om 21.30 uur in de Dorpskerk.

Belangstellenden worden verwelkomd door trompetklanken: John Kalkhuis speelt kerstliederen buiten in de tuin. Binnen is het warm en is er, een paar minuten voordat de kerstavonddienst begint, samenzang. De cantorij begeleidt de samenzang, laat zelf mooie Carrolls horen en zingt delen uit het Weihnachtsoratorium.

Het belooft een warme en sfeervolle kerstnachtdienst te worden in de prachtig versierde Dorpskerk; Een uurtje samen bekende kerstliederen zingen, luisteren naar het kerstverhaal en met als afsluiting de klassieker Ere zij God.