LVU gaat tijdelijk naar gebouw Pluspunt

Verhuizing n De Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU) verhuist in januari van De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110 naar het gebouw van Stichting Pluspunt aan de Splinterlaan 156 in Leiderdorp.

De verhuizing is in principe tijdelijk zo laat voorzitter Emil Broesterhuizen van de LVU weten. Het is de bedoeling dat De Sterrentuin in de eerste helft 2020 wordt verbouwd. Daarna verwacht de LVU weer terug te keren in De Sterrentuin.

De verhuizing vindt plaats op 10 januari. Tot die dag zal het bureau in De Sterrentuin bereikbaar zijn voor vragen, afspraken, e.d. Tussen 22 december en 14 januari zijn er géén cursussen, met uitzondering van de bewegingslessen in De Sterrentuin en het Pluspuntgebouw, die tussen 5 en 12 januari gewoon doorgaan. De cursussen worden hervat op maandag 14 januari.

In het gebouw aan de Splinterlaan 156 komt ruimte omdat Pluspunt per 1 januari opgeheven wordt in verband met de overheveling van het Leiderdorpse welzijnswerk naar Incluzio.


Programma LVU is uit

Educatie n Het komend voorjaar biedt de LVU weer een aantrekkelijk en gevarieerd programma van lezingen, workshops en cursussen aan. Het hele programma is te lezen in de voorjaarsbrochure. Deze is aan te vragen bij de LVU en staat op de website www.volksuniversiteitleiderdorp.nl.

Natuurlijk worden de succesvolle creatieve, bewegings- en talen­cursussen voortgezet. Het is mogelijk om in die cursussen 'onderweg' in te stappen. Ook de lezingencyclus over het vroegmiddeleeuwse Leiderdorp, met lezingen op 30 januari en 13 maart, wordt voortgezet. Het programma 'Moderne Architectuur' krijgt een nieuwe 'aflevering', met lezingen over én bezoeken aan oude, beeldbepalende gebouwen die recent ingrijpend zijn vernieuwd, zoals het Kamerlingh Onnesgebouw en de Sterrewacht in Leiden. Ook zijn er lezingen van Dick de Boer over onderwerpen uit de Middeleeuwse geschiedenis, en de cursus van Diana de Wild over de oudheid in de Provence. In de cursus 'Zoeken naar uw verborgen familieverleden' leren de cursisten hoe ze de geschiedenis van hun familie in kaart brengen. Spectaculair is het college 'Alles over het heelal in één dag'. En dat is nog maar een kleine greep.

Informatie en aanmelding: www.volksuniversiteitleiderdorp.nl, e-mail info@volksuniversiteitleiderdorp.nl, tel. (071) 5411732 of op het LVU-bureau (tot 10 januari in de Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110, vanaf 14 januari aan de Splinterlaan 156, maandag t/m vrijdag, 9.30-12.00 uur).