De Meerburgermolen in de Munnikkenpolder. | Foto: PR
De Meerburgermolen in de Munnikkenpolder. | Foto: PR Foto:

INGEZONDEN BRIEF PLUSPUNT

Beste Leiderdorper,

Nadat medewerkers en vrijwilligers van Pluspunt, en daarvoor Gecoördineerd Ouderenwerk, zich bijna 30 jaar met hart en ziel hebben ingezet voor de (oudere) inwoners van Leiderdorp, valt nu definitief het doek. De blijken van ongeloof dat Pluspunt verdwijnt en de vele warme woorden van steun en waardering voor ons werk, die we de afgelopen maanden hebben mogen ontvangen, koesteren we.

We hebben ons werk altijd met heel veel plezier gedaan. Samen met de vele vrijwilligers hebben we ons sterk gemaakt voor iets waar we in geloven: het welzijn van de (oudere) inwoner van Leiderdorp. Dit heeft ons steeds opnieuw geïnspireerd en energie gegeven. We kijken terug op mooie jaren, gevuld met waardevol werk en betekenisvolle contacten. De persoonlijke, ontroerende, bijzondere en soms ook verdrietige verhalen die velen van u met ons hebben gedeeld, hebben we ervaren als een blijk van het vertrouwen dat u in ons heeft gehad. We nemen met pijn in ons hart maar met een tevreden gevoel afscheid van Pluspunt en van u.

Een aantal medewerkers en naar verwachting veel vrijwilligers van Pluspunt ziet u in 2019 terug bij Incluzio. Zij zullen zich ook daar met betrokkenheid en enthousiasme blijven inzetten voor Leiderdorp en haar inwoners. Wij wensen hen en alle overige mensen bij Incluzio Leiderdorp veel succes met hun werk.

Tot en met 15 december is Pluspunt bereikbaar zoals u van ons gewend bent. Daarna is Pluspunt gesloten. De laatste weken van dit jaar zijn we bezig met afronden van ons werk en het leegruimen van het kantoor.

We wensen u een fantastisch 2019.

Tot ziens,

Ada, Gwendolyn, Marijke, Mirjam, Monique, Rineke en Willeke van Stichting Pluspunt


Met IVN-gidsen de Munnikkenpolder in

Natuur n Op zondag 16 december gaan IVN gidsen weer de Munnikkenpolder in. Alle belangstellenden zijn welkom met hen mee te fietsen en wandelen.

Gewoonlijk komt in deze tijd de natuur tot rust, maar hoe is dat nu na deze warme herfst en zomer? Op de eenden kan gerekend worden, welke en hoeveel blijft een verrassing. Er staan nog steeds planten in bloei. Tijdens de excursie zal aan beide aspecten aandacht worden besteed. Ook wordt de oeverzwaluwwand bezocht. De zwaluwen zijn naar het zuiden, daarom wordt er niets verstoord.

Wie mee wil, moet zaterdag 22 september om 14.50 uur onderaan de fiets- en voetgangersbrug over de A4 in de polder zijn. Die plek is bereikbaar via de Boomgaardlaan, via de fiets- en wandelbrug over de A4 (opgang schuin tegenover het gemeentehuis) of via het Boomgaardpad (betonnen fiets- en wandelpad dat onder de A4 door loopt, bereikbaar vanaf de Persant Snoepweg).

De excursie start om 15.00 uur en wordt deels fietsend gedaan. Wie te voet is, kan zich steeds lopend bij de groep voegen. Hou er rekening mee dat het in de polder drassig is en altijd kouder met meer wind dan in het dorp. Een kijker en/of een vogelboek en eventueel een paraplu zijn handig. Aanmelden is niet noodzakelijk. Voor meer informatie: maddyvanholland@ziggo.nl.