Afbeelding
Foto: PR

Kerstvoorstelling Theaterplaats

Toneel n Kinderen van de Leiderdorpse jeugdtheaterschool Theaterplaats spelen komend weekend de kerstvoorstelling 'Sneeuwwitje en de zeven kerstmannetjes'.

Een bijzonder sneeuwwit decor met aparte kerstbomen bedacht en gemaakt door styliste Marloes en ontwerper Jan Nelson. Verlichte grote Xmas-letters dankzij de opa van een jonge speelster. Vijfentwintig dolenthousiaste kinderen die spelen in prachtige kostuums, verzorgd door Monique Broekhuizen en Wilma Kok. Ouders en oud-leerlingen die meehelpen achter de schermen. Het zijn slechts enkele ingrediënten om de kerstvoorstellingen van jeugdtheaterschool Theaterplaats aanstaande weekend tot een succes te maken.

In het hilarische sprookje, in de regie van theaterdocent en regisseuse Heléne Kok, gaat Sneeuwwitje samen met de jager naar de Noordpool op zoek naar dé kerstman en vraagt zich af of hij wel echt bestaat. In de tussentijd zijn de wolven bezig met het jaarlijkse marineren van oma , die dat niet erg vindt omdat ze weet dat ze toch wel weer bevrijd wordt, is de stiefmoeder bezig met haar plannetje, worden Maria en Jozef de weg gewezen door Tom & Tom en dwarrelen er lieve kerstengeltjes rond die de kerstboom gaan versieren. De zeven kerstmannetjes zijn intussen bezig met hun werkzaamheden, want alles moet zijn gedaan voordat het Kerstmis is. En de Kerstman? Zal Sneeuwwitje hem vinden? En bestaat hij nou wel of niet

'Sneeuwwitje en de zeven kerstmannetjes' is een muzikale familievoorstelling voor jong en oud. De voorstellingen zijn op vrijdag 14 en zaterdag 15 december om 19.00 uur en op zondag 16 december om 14.00 uur in Theater Het Balkon aan de Bernhardstraat 1 (in de Willem de Zwijgerschoo) in Leiderdorp. Kaarten reserveren kan via www.theaterplaats.nl.


Kerstbingo

Zijlkwartier n Buurtvereniging Zijlkwartier organiseert op vrijdagavond 14 december om 20.00 uur een kerstbingo in het clubhuis aan de Van der Marckstraat 19 te Leiderdorp. In totaal worden tien rondes gespeeld voor een totaal bedrag van € 15,00. Bij negen rondes gaat het om drie prijzen per ronde. De laatste ronde is een superronde met waardebonnen.

De organisatie probeert iedereen met een prijs naar huis te laten gaan. Daarom worden uit een aantal opgehaalde bingokaarten nog wat leuke prijsjes getrokken. De bingo duurt tot ca. 23.00 uur, waarna tijd is om nog een uurtje gezellig na te praten.