Popkoor Songs2Sing. | Foto: Esther Trago
Popkoor Songs2Sing. | Foto: Esther Trago Foto: Esther Trago

Kerstmuziek uit alle windstreken

kerstconcert n Vocaal ensemble Pur Sang sluit het jaar 2018 af met kerstmuziek uit alle windstreken. Dat gebeurt op zondagmiddag 23 december om 15.00 uur in de Dorpskerk van Leiderdorp.

Naast liederen uit Engeland, Duitsland, Frankrijk en Nederland worden ook kerstgezangen uitgevoerd uit Zweden en Ierland, Catalonië en Hongarije, de Verenigde Staten en Spanje, Venezuela en Zuid-Afrika. Het klapstuk wordt de vertolking van 'The Twelve Days of Christmas', waarin de wereldwijd bekende Britse componist Bob Chilcott een lieflijke solo van de sopranen mengt met een swingende barbershop, harde funk en rockgospel met koor- en solozang. In Engeland is dit stuk een topper, voor Pur Sang is het een grote uitdaging. De titel van het concert luidt 'A Partridge in a Pear Tree', een patrijs in een perenboom, het refrein uit de compositie over twaalf dagen Kerst. Er is ook samenzang van enkele kerstliederen en er wordt een kerstverhaal verteld.

Pur Sang wordt gedirigeerd door Theo van der Hoorn, Marcel Fuchs bespeelt de piano, Hans Vis is de organist en Willem de Vries hanteert het slagwerk.

Kaarten voor het concert (inclusief programmaboekje en een consumptie) kosten € 15 (voor kinderen t/m 11 jaar € 7,50) en zijn verkrijgbaar via e-mail vocaalensemblepursang@gmail.com en aan de deur.


Moderne en klassieke kerstliederen

kerstconcert n De jaarlijkse kerstconcerten van het Leiderdorpse popkoor Songs2Sing vinden plaats op zaterdag 15 en zondag 16 december in de mooie oude Dorpskerk in Leiderdorp. Het koor staat onder leiding van dirigent Annemiek de Groot en wordt begeleid door de eigen liveband Music2Play.

Natuurlijk worden weer bekende kerstliederen ten gehore gebracht, maar Songs2Sing laat ook enkele moderne en melodieuze Kerstsongs horen. Het koor zingt bijvoorbeeld de bijzondere uitvoering van het prachtige Mary Did You Know van de Amerikaanse a-capellagroep Pentatonix. Tijdens recente kerstconcerten bezorgde Songs2Sing het publiek kippenvel met dit nummer. Ook staan nummers van Miss Montreal en Adéle op het programma.

De concerten beginnen om 20.30 uur op 15 december en om 15.00 uur op 16 december. Kaarten zijn voor € 10 te koop bij Daans Bloemenwinkel aan de Santhorst en bij VakantieXperts in Winkelhof en op 15 en 16 december aan de zaal. De zaal gaat een half uur voor aanvangstijd open. Zie voor meer informatie de website www.songs2sing.nl.