Afbeelding

RCL mannen op weg naar top ranglijst

voetbal n Na de nederlaag van vorige week tegen Te Werve, pakte RCL zaterdag weer de volle drie punten. Het danig verzwakte TAVV was niet opgewassen tegen de Leiderdorpse dadendrang en moest toezien hoe de Bloemerd-bewoners de zege na rust veilig stelden (0-2).

RCL kwam goed uit de startblokken. Al in de eerste minuut kregen de bezoekers een grote mogelijkheid, maar Remy Libbenga strandde op invaller-doelman Chris van der Zwet. De Leiderdorpers waren in het eerste half uur de bovenliggende partij, zonder direct gevaarlijk te worden. De beste kans in de eerste helft was overigens voor TAVV, maar jongeling Leon de Lange was oog in oog met Van der Zwet niet koelbloedig genoeg en liftte de bal over het Leiderdorpse doel.

Vlak na rust leek Thom Wijnalda de bezoekers op voorsprong te brengen, maar TAVV-verdediger Bjorn Valentijn wist op de doellijn nog redding te brengen. Niet veel later viel het Leiderdorpse doelpunt alsnog. Targetman Wijnalda zette Roy Elkerbout vrij voor het Ter Aarse doel en met een uiterste krachtinspanning lukte het Elkerbout om het beslissende zetje te geven (0-1). Het duurde niet lang voordat Van Bemmel de voorsprong kon verdubbelen (0-2) en hierna was het wachten op de 0-3. Invaller Melvin van Gent kreeg een uitgelezen kans om de wedstrijd definitief in Leiderdorps voordeel te beslissen, maar zijn doelpoging verdween ruim over het Ter Aarse doel. De thuisploeg leek kort voor tijd de aansluitingstreffer te maken, maar Yassine El Mariami zag zijn doelpoging in schoonheid stranden. Al met al een terechte zege voor de bezoekers, die door de vierde overwinning in vijf wedstrijden naar de subtop zijn geslopen.

RCL-middenvelder Van Bemmel was uiteraard tevreden met de winst, maar plaatste nog wel een kanttekening bij de zege. "De eerste helft was ondermaats van onze kant. We hadden veel moeite om de bal in de ploeg te houden. In de tweede helft hebben we ons hersteld en de zege is terecht. We beginnen weer aardig op sterkte te komen, hopelijk zijn binnenkort ook spelers als Robin Brasker en Sander Blijleven weer wedstrijdfit."

indrukwekkende opmars

Na een slechte start (6 gespeeld, 5 punten) is RCL inmiddels begonnen aan een indrukwekkende opmars. De achterstand op koploper Voorschoten '97 bedraagt nog maar vier punten en het zou zomaar kunnen dat het kalenderjaar 2019 nog veel meer moois voor de Leiderdorpers in petto heeft.

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl / Sem Nazloomian

Stan Springer naar NK

Schaatsen n De Leiderdorpse schaatser Stan Springer (foto), lid van VIJL en trainend bij de RTC opleidingsploeg Zuid -Holland, heeft zich geplaatst voor het NK 3 kilometer voor de junioren B op 16 december in Enschede. De twintig beste rijders van 15 en 16 jaar uit heel Nederland zullen dan de strijd met elkaar aangaan om deze belangrijke titel.

Stan stond eind november nog als genomineerde voor de titel Talent van het Jaar op het podium bij de Leiderdorpse Sportverkiezingen.

Aquadraat Heren 1 laat zich niet wegspelen

waterpolo n Aquadraat Heren 1 speelde zaterdag een prima wedstrijd tegen koploper Waterpolo Den Haag. Een stunt zat er niet in maar de incomplete ploeg met slechts acht spelers als gevolg van een schorsing, werk en blessure, liet Den Haag niet heel ver uitlopen. In de Hofstad werd het uiteindelijk 14-9.

De Leiderdorps-Koudekerkse waterpoloploeg kwam wel vrij eenvoudig op een 3-0 achterstand maar was daarna goed wakker en nam het initiatief in aanvallend opzicht. Vanuit man-meer situaties scoorde Maikel v.d. Berg 3-1 en Luuk Enter 3-2 waarmee de eerste periode werd afgesloten.

Den Haag kon, nadat Timo Dreef 4-3 had gescoord via een snelle midvoor actie, uitlopen naar 7-3. Luuk Enter hield Aquadraat in de race door middels een afstandsschot 7-4 op het bord te zetten. Na 8-4 kregen de bezoekers de kans aansluiting te houden door een strafworp maar deze werd niet benut en uit de tegenaanval bracht Den Haag de voorsprong op vijf doelpunten.
In de tweede helft van de wedstrijd werd continue om en om gescoord waardoor Heren 1 steeds 4 of 5 doelpunten achterstand hield. Aquadraat speelde toen met nog maar zeven spelers door een hamstring blessure van Luc Wisse en had Luuk Enter op twee persoonlijke fouten staan. Desondanks konden Rik Speel(2x), Luuk Enter (2x) en Timo Dreef vijf doelpunten op het bord zetten. Daarmee speelde Heren 1 een prima wedstrijd tegen de ervaren koploper en hield het na de wedstrijd geen punten maar wel een goed gevoel over.