Kerstmuziek van Bach door koor Con Amore

concertviering n Daags na de Kerstmarkt, op zondag 16 december, begint om 19.30 uur een concertviering in de Dorpskerk met hoogtepunten uit het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach. Muzikale medewerking verleent het Leids oratoriumkoor Con Amore onder leiding van Bernhard Touwen, Amanda Key (sopraan), Martine Straesser (alt), Stephan Kurtzahn (bas) en organist Niek van der Meij. Verschillende jongeren verzorgen de lezingen. De entree voor deze bijzondere viering is gratis. Na afloop is er een collecte om de kosten te bestrijden.


Toneelcursus voor kinderen

toneelspelen n Vanwege groot succes organiseert Toverkids, de jeugdafdeling van de Leiderdorpse toneelvereniging Theater Toverlei, dit seizoen nog een extra cursus toneelspelen voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar

Al sinds 2006 jaar spelen kinderen in het theater van Toverlei met veel plezier de sterren van de hemel. Natuurlijk onder leiding van een ervaren speldocent. Via spelletjes en oefeningen leren de cursisten elkaar leren, maar ook leren ze zich goed te concentreren en hun fantasie te gebruiken.

Hoe spreekt een leeuw die zijn kies heeft laten trekken? Hoe danst een opaatje op het feestje van zijn kleindochter? Hoe eet een deftig dametje een patatje speciaal?

Allemaal mooie uitdagingen om uit te proberen. In de laatste les zijn ouders, broers en zusjes en vrienden en vriendinnen welkom om te komen kijken.

De cursus van negen lessen start op woensdag 9 januari 2019. De lessen zijn van 15.30 tot 17.00 uur in Theater Toverlei in gebouw De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110A in Leiderdorp. Het inschrijfgeld is 70 euro p.p. Bel voor meer informatie naar Ellen Gerrese via 06-50468688.