Afbeelding
Foto:

AGENDA Filmhuis Leiderdorp

Donderdag 13 december, 14.00 uur

AS IT IS IN HEAVEN, van Kay Pollak

Dirigent Daniel Daréus toert om de wereld met zijn wereldberoemde muziekstukken en staat dag na dag op het podium. Tot hij een hartaanval krijgt. Zijn dokter adviseert hem rustig aan te doen. Hij keert terug naar zijn geboortedorp en neemt een andere naam aan om zijn aanwezigheid geheim te houden.

Donderdag, 3 januari, 20.00 uur

I NOSTRI RAGAZI

Verfilming van de wereldwijde bestseller 'Het Diner' van H.Koch.

Twee broers en hun echtgenoten worden geconfronteerd met een uitzending op TV van beelden van mishandeling en dood van een zwerfster. De gevolgen voor beide families zijn desastreus.

Donderdag, 17 januari, 14.00 uur

HAMPSTEAD

De Amerikaanse weduwe Emily Waters kan zich moeilijk focussen op de dingen die aandacht nodig hebben: haar appartement, haar financiën en zoon. Ondanks de hulp van haar goede vriendin Fiona, wil ze niet toegeven aan het feit dat ze door het leven zwerft.

Donderdag, 7 februari, 20.00 uur

THE 15:17 TO PARIS

Op 21 augustus 2015 was de wereld in de ban van een verijdelde terroristische aanslag op

Thalys-trein 9364 naar Parijs. Een aanslag die werd voorkomen door drie dappere Amerikanen.

Regisseur Clint Eastwood brengt de levens van deze drie in beeld.

Plaats: Filmhuis Leiderdorp, De Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110, 2352 KA Leiderdorp. Reserveren via: info@filmhuisleiderdorp.nl. Toegang: 7,50 p.p., donateurs: 5,00. Betaling: contant aan de zaal.


Lezingen en liederen op weg naar kerstmis

kerkdienst n Zondagmiddag 16 december wordt in de rooms-katholieke Goede Herderkerk een oud verhaal verteld en bezongen, een verhaal dat elk jaar weer als nieuw in de oren klinkt – over een licht dat de duisternis doorbreekt, hoop op toekomst, over een koninklijk kind geboren in een stal.

Het verloop van de dienst, waarin lezingen en liederen elkaar afwisselen, volgt een kerstavondtraditie uit de Anglicaanse Kerk: A Festival of Nine Lessons and Carols. Het Goede Herderkoor onder leiding van Ans Bulles is voor deze gelegenheid uitgebreid met projectzangers. António Pedrosa bespeelt het orgel. Voorganger is Thea Epskamp, zij wordt geassisteerd door lectoren uit alle geledingen van onze parochiegemeenschap.

Er zullen liederen klinken uit het Engelse en Nederlandse kerstrepertoire: Once in royal Davids city, Nu daagt het in het oosten, Als tussen licht en donker, A babe is born I wys, Een ster ging op uit Israël, O kom, o kom, Immanuël, Ding, dong, merrily on high, God rest you merry gentlemen, The first Nowell, Coventry Carol, We three kings, Wij komen tezamen en Hoor, de eng'len zingen d'eer.

De lezingen over het naderende heil zijn genomen uit de bijbelboeken Genesis, Jesaja (Oude Testament), Lucas, Matteüs en Johannes (Nieuwe Testament).

De dienst begint om 15.30 uur (zaal open om 15.00 uur). De toegang is gratis en iedereen is welkom. Na afloop is er een deurcollecte voor Serious Request. In het atrium is gelegenheid om na te praten bij een drankje.


Jonge gitaristen spelen voor publiek

Maar liefst zeventien gitaristen hebben de laatste zondag van november hun kunsten ten gehore gebracht in Brasserie Park. Het zijn de leerlingen van Frank Noom. De gitaristen hadden wekenlang hard geoefend en speelden de sterren van de hemel.Er werden verschillende muziekfragmenten gespeeld. Van klassiek tot Colombiaans tot rock. De zaal zat vol met mensen van jong tot oud en genoten van het gitaarspel. Wat een muzikaal talent hebben we in Leiderdorp! | Foto: Joris Aben


Quo Vadis treedt op in Leythenrode

concert n Het kopertrio Qua Vadis treedt donderdagavond 20 december op in restaurant de Pyramide van het Leiderdorpse verpleeghuis Leythenrode.

Quo Vadis, opgericht in 1994, bestaat uit Connie Wegbrans, Roel Wagenaar en Bianca Egbers. Ze bespelen drie instrumenten, trompet, hoorn en trombone, en beschikken over een uitgebreid klassiek en modern repertoire.

Het concert is van 19.30 tot 21.15 uur en de entree is gratis. Verpleeghuis Leythenrode ligt aan de Hoogmadeseweg 55.

Afbeelding