Afbeelding
Foto: PR

Calvin van Stenus (16) tweede op seniorentoernooi

Badminton n Calvin van Stenus heeft een nieuwe stap gezet in zijn badmintoncarrière. De zestienjarige Leiderdorper kwam in het laatste weekend van november voor het eerst uit in categorie 4 van de Regionale Seniorenkampioenschappen. Hoog gegrepen, maar hij bewees dat hij het aankan en pakte de tweede plaats.

Ondanks een verliespartij kwam Calvin als winnaar uit de poulefase. In de kwartfinale trof hij een jeugdspeler die hij goed kent en van wie hij nog nooit heeft verloren. Het werd een razend spannende krachtmeting over drie sets die Calvin nipt wist te winnen.

In de halve finale kwam de jonge Leiderdorper in de eerste set al snel hopeloos achter. Hij besloot die set verder te gebruiken om de zwakke punten van zijn tegenstander te analyseren. Een strategie die vrucht afwierp: de twee sets erna waren prooi voor Calvin, waarmee hij tegen alle verwachtingen in de finale bereikte.

Zijn medefinalist was een door de wol geverfde derdedivisiespeler van DKC. Vriend en vijand waren dan ook verrast toen Calvin de eerste set wist te winnen. Ook in de tweede set stond hij lange tijd op voorsprong. Totdat hij bij een snoekduik op een scherpe drop van zijn tegenstander zijn hand open haalde. Uit zijn concentratie gebracht en gehinderd door een grote pleister, raakte Calvin zijn voorsprong kwijt en verloor de tweede en derde set.

Maar deze prestatie geeft zeker reden de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien.