V.l.n.r. Ronald Nieuwenhuizen, Thomas Stolker, Anneke Bloemendaal en Michel Plomp. | Foto: PR
V.l.n.r. Ronald Nieuwenhuizen, Thomas Stolker, Anneke Bloemendaal en Michel Plomp. | Foto: PR Foto: PR

Anneke Bloemendaal krijgt eigen vlaggenmast

Vlaggenmast n Zaterdagmiddag 17 november werd op het terrein van voetbalvereniging RCL voor het eerst de vlag van de Supporters Vereniging (SV) gehesen in de 'Anneke Bloemendaalpaal'.

Anneke Bloemendaal is kort geleden gestopt met haar werkzaamheden voor de SV, na een periode van veertig jaar. Ze was betrokken bij de oprichting van de SV en zette zich onder meer in voor de busreizen naar de uitwedstrijden, de geraniummarkt, de bingo voor jong en oud, de feestavonden, maar vooral het 'Rad van Avontuur'. Zij is dermate belangrijk geweest voor de Supporters Vereniging,, dat zij wordt geëerd met haar eigen vlaggenmast.

Na korte toespraken van de huidige voorzitter van de SV Ronald Nieuwenhuizen, en van Thomas Stolker namens de BOGS en als oud voorzitter van RCL, hees Michel Plomp de SV-vlag in top. Een gepast eerbetoon aan een clubmens in hart en nieren!


Forse winst en fors verlies voor Aquadraat

waterpolo n De dames van de Leiderdorps-Koudekerkse waterpolovereniging Aquadraat pakten zaterdag een forse winst tegen Gouwe, de mannen gingen hard onderuit tegen BZC.

In een heel goed gespeelde wedstrijd boekte het eerste damesteam van Aquadraat een meer dan overtuigende overwinning op Gouwe uit Waddinxveen. De ploeg van coach Sander Philippo kon in de eerste periode nog niet echt het verschil in kracht in doelpunten omzetten maar vanaf halverwege tweede periode (bij een 2-1 voorsprong door twee goals van Anouk Rietveld) liep de ploeg uit naar 6-1 via doelpunten van Nathalie Walraad (2x man-meer), Sanne de Ridder en Jolijn Vermeij. Pas aan het begin van de derde periode kon Gouwe weer scoren.

De Aquadraat dames bleven strak verdedigen en wisten veel aanvallen van Gouwe te onderscheppen waardoor kans op kans werd gecreëerd. Jolijn Vermeij (2x), Anouk Rietveld en Lieke van Amsterdam zetten de stand op 10-3 voorsprong voor aanvang van de laatste periode. Anouk Rietveld zorgde,met haar vierde doelpunt voor de eindstand van 11-4.

Heren 1 was niet opgewassen tegen BZC. De Bergambachtse ploeg had binnen 35 seconden al twee keer gescoord en overrompelde Aquadrat met zeer actief spel. Timo Dreef onttrok zich in deze periode twee maal aan de BZC verdedigers en wist prima te scoren maar aan het eind van de tweede periode stond het tot 2-6 voor de bezoekers. Na een foute wissel van coach Mark Kimpel begin derde periode scoorde BZC uit een strafworp 2-7. Noa van Straten hield de ploeg nog enigszins in de race met een afstandsschot (3-7) maar toen daarna Teun Rutgers in de fout ging en Aquadraat opnieuw een strafworp tegen kreeg en vier minuten met een man-minder moesten spelen, was het over en uit. Naast de goal uit de strafworp kreeg Heren 1 nog twee doelpunten te verwerken en wist zelf, via Luuk Enter, één maal te scoren (4-10). Het gestarte slotoffensief in de vierde periode werd snel de nek omgedraaid door twee goals van BZC, dat de wedstrijd simpel uitspeelde en met een 5-14 winst naar huis reisde.


Alecto MC3 herfstkampioen

hockey n Na negen wedstrijden op rij te hebben gewonnen en één wedstrijd gelijk te hebben gespeeld is MC3 van Alecto ongeslagen herfstkampioen geworden met 28 punten uit 10 wedstrijden. Met nog twee wedstrijden te gaan en vier punten voorsprong op de nummer 2 kon de strijd zaterdag 17 november al beslist worden tijdens de uitwedstrijd tegen Zoetermeer. In de laatste minuut werd de 0-1 gescoord en waren de overwinning én het kampioenschap een feit.

Toen de tiende wedstrijd op 24 november tegen Catwijck werd gewonnen met 3-0 kon het echte kampioensfeest losbarsten. Direct na het eindsignaal werd de champagne ontkurkt. Op de foto het kampioensteam dat bestaat uit Tessel, Dila, Sacha B, Merel, Annelein, Joelle, Sarah, Jemee, Roos, Ike, Jade, Lisette, Bo, Robin, Amy en Sacha V en coach Femmy.


Afbeelding