RCL 'opeens' in top vijf

voetbal n RCL heeft op 24 november de uitwedstrijd bij SVC'08 tot een goed einde gebracht. De fraaie 1-2 zege zorgt ervoor dat de Leiderdorpers zich in de top vijf hebben gespeeld en daar zag het enkele weken terug bepaald niet naar uit.

Thom Wijnalda liet zich niet voor het eerst dit seizoen gelden met een doelpunt. Mitchell de Kroon mocht in deze bedankt worden voor het voorwerk. Na ruim een halfuur scoorde de spits de openingstreffer. Kort voor de pauze kreeg de fusieclub de gelijkmaker echter op het scorebord en dat was een domper voor de gasten. Na de rust werd er nog slechts eenmaal gescoord. Middenvelder Michael Schouten schoot vanaf de penaltystip raak na een overtreding op Wijnalda.

De roodwitten hebben zich dus uit de gevarenzone gespeeld met deze tweede uitzege en dat smaakt naar meer voor trainer Faizel Soekhai en de zijnen. "De selectie is zoekende geweest in de beginfase van de competitie, maar de contouren worden steeds zichtbaarder. Ik ben blij met het collectief. Als de spelers elkaar verder blijven helpen, kunnen we nog mooie dingen gaan laten zien. Natuurlijk, het spel kan nog steeds beter en dat weet elke speler. De resultaten zijn echter ondertussen bemoedigend en daar kunnen we verder mee."

Bron: Leidenamateurvoetbal.nl


Aquadraat iets verder van gevarenzone

waterpolo n Het eerste herenteam van Aquadraat trad zaterdag 24 november aan tegen De Devel uit Zwijndrecht. Een belangrijke wedstrijd want deze ploeg staat net onder Aquadraat, op de laatste plaats. Winst was belangrijk om weg te bewegen van de gevarenzone en aansluiting te vinden bij de middenmoot.

Het Leiderdorp-Koudekerkse waterpoloteam startte onder leiding van aanvoerder Timo Dreef scherp aan de wedstrijd. De Devel begon al direct met een zware fysieke verdediging en dat leverde Aquadraat elf man-meer situaties op. Danny Philippo was de eerste die daarvan profiteerde en de 1-0 binnenschoot. Vervolgens scoorden Rik Speel (man-meer) en Timo Dreef (counter) binnen acht seconden de 2-1 en 3-1 en had Heren 1 een voorsprong die niet meer werd weggegeven. Via 4-1 (Rik Speel, man-meer), Luuk Enter (5-3) en Noa van Straten (6-3, man-meer) had Aquadraat een mooie voorsprong halverwege de wedstrijd.
Daarna liep het stroever en verprutste de ploeg van coach Mark Kimpel een aantal grote kansen waardoor De Devel gelegenheid kreeg tot 6-5 terug te komen. Aan het begin van de vierde periode hervond Aquadraat zich en kreeg en benutte via actief aanvallend spel meerdere man-meer situaties. Eerst via opnieuw Danny Philippo (7-5) en Noa van Straten (8-6) waarna Teun Rutgers de bevrijdende laatste treffer maakte (9-7).