Karim Kanbier springt hoog bij een poging te scoren voor BVL. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

BVL blijft ongeslagen

Basketbal n Wat is er dit seizoen gebeurd met BVL MU22? Vorig jaar nog even de rode lantaarndrager geweest in diezelfde competitie en nu de ongeslagen nummer 1! Uit Spijkenisse kwam dit weekend de Hurricanes op bezoek bij de Leiderdorpse basketballers. Normaal altijd een lastige tegenstander, maar nogmaals: dit seizoen is alles anders.

Door: Ramon van Winkel

In het eerste kwart zorgde een 8-0 run voor een vlotte start voor de rode basketbalbrigade. Spelverdelers Jeroen van Winkel, Burhan Gunes en Wessel de Kok hadden de touwtjes stevig in handen en strooiden als volleerde basketbalpieten voldoende assists naar hun medespelers.

Helaas blijft het vangen en afronden van kansen een aandachtspuntje voor BVL, waardoor de eerste kwart in 'maar' 11-5 eindigde.

In het tweede kwart kwam BVL echt pas goed op gang en werd Hurricanes behoorlijk overlopen. BVL had nu ook zijn big guys in stelling gebracht. Jelle Hilhorst, Tycho Beyenbach en Maarten Steenbergen wisten met goede acties hun lengte uit te buiten en veelvuldig te scoren, waardoor een ruststand werd bereikt van 33 – 12.

Het derde kwart verliep chaotisch. De spelers van de Hurricanes werden door hun (te) kleine rotatie moe en gingen over naar de 'Playstation NBA-mode' en wat volgde was dat er veel ongeleide projectielen over het veld renden, waaraan helaas ook BVL aan deelnam. Het spel golfde heen en weer en kostte ongetwijfeld een hoop energie, maar was voor de neutrale toeschouwer niet om aan te zien. Dit kwart eindigde toch nog in 48-25.

Kwart 4 moest anders; door wat aanpassingen in het team zette BVL de turbo er op en ging bij de Hurricanes de wind liggen. Het waren weer de lange mannen van BVL (uiteindelijk de topscorers ) die lieten zien hoe je eenvoudig kunt scoren. Karim Kanbier, Jelle Paulides, Ibi Kuranga en Vincent Lambert namen dit voorbeeld over waardoor BVL met een prima 66 – 33 het eindsignaal wist te bereiken.

Gelijkspel Velocitas dankzij inhaalrace

Korfbal n Velocitas is de zaalcompetitie gestart met een gelijkspel tegen Antilopen. De uitwedstrijd in Leusden leek na één helft gespeeld maar Leiderdorpse korfballers wisten met een fantastische inhaalslag een gelijke stand van 26 - 26 uit het vuur te slepen.

De wedstrijd startte slecht voor de Velocitas. De ploeg had de grootste moeite om in het aanvalsspel te komen terwijl Antilopen zeer scherp uit de startblokken schoot. Al snel keken de bezoekers tegen een 4 - 1 achterstand aan. Het lukte Velocitas niet het tij te keren en bij een stand van 16-8 leek de wedstrijd gespeeld. Leo van den Bos wisselde Ivar van Driel en Joachim Jägel om van vak. De ruststand was iets draaglijker maar nog steeds bar: 16 - 10.

Direct na rust draaide de wedstrijd 180 graden. De strijdlust van de Leiderdorpers was noemenswaardig. Antilopen had nu de grootste moeite om Velocitas bij te benen en kreeg het niet voor elkaar om de Leiderdorpse uitblinkers Ivar van Driel en Christel Zwanenburg aan banden te leggen.

Bij een stand van 23 - 23 was de slotfase ineens razend spannende. Beide ploegen scoorden met elkaar mee. Zes doelpunten gelijk verdeeld later en met een minuut op klok kregen beide teams mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen maar lieten die onbenut. Zo kwam de eindstand op 26-26 en nam Velocitas na een fantastische inhaalrace een punt mee uit Leusden.