Groen 2. | Foto: PR
Groen 2. | Foto: PR Foto: PR

Kampioenen bij LTC De Munnik

tennis n De Leiderdorpse Tennisvereniging LTC De Munnik sloot de jeugd-najaarscompetitie af met maar liefst drie kampioensteams.

Voor Groen 3 (Marloes Jansen, Emma Caldas, Pip Vullings, Stijn Volwater, Aybars Bekmezci en Lucas Kroonenberg) was het drie weken geleden, na de uitwinst in Alphen, al duidelijk dat ze niet meer in te halen waren. Uiteindelijk eindigden ze met een overtuigende voorsprong van dertien punten op de nummer 2.

Ook in de categorie Jongens 10 t/m 14 werd er overtuigend gewonnen. In zes speelrondes hoefde De Munnik 1 (Leejay Fong-Pien-Joe, Sherwin Khanlari, Moos van Donk en Jarno van der Voort) maar vier punten prijs te geven en liet het nummer 2 Oegstgeest met zeven punten verschil ver achter zich.

Voor Groen 2 (Chrissy Freeze, Sil van de Meent, Wout Andriessen en Chris Kroonenberg) was het spannend tot de laatste speeldag. Zevenhuizen, dat drie speeldagen in te halen had, kon als enige nog langszij komen. Toen het op de laatste inhaaldag verloor, kon De Munnik opgelucht ademhalen en was de eerste plaats een feit.

Op de drukbezochte Glow in the Dark Tennisparty in de tennishal van De Munnik, waar het competitieseizoen werd afgesloten met negentig enthousiaste jeugdleden, werden de kampioenen op passende wijze gehuldigd.


Weer succes voor Angel Daleman

shorttrack n Bij de starclass wedstrijden in Bormio, Italiƫ, wist de Leiderdorpse shorttrackster Angel Daleman (11) weer te schitteren bij de Junioren D dames. Vrijdag 23 november won ze de 1000 meter, een dag later werd ze vijfde op de 500 meter. En als afsluiter was ze zondag 25 november de snelste op de 777 meter.

Alles bij elkaar leverde haar dit de eerste plek in het eindklassement op.
Ook zorgt deze winst ervoor dat Angel zich heeft geplaatst voor de Europa Cup finales in maart 2019.

Angel Daleman (midden) schitterde in Bormio. | Foto: PR