Een schilderij uit de tentoonstelling: Made Bayak, The secret Sanghyang dance for Ibu Pertiwi. Guwang, Sukawati.  2017, acrylverf en aerosol op plastic afval. Collectie St. Nationaal Museum van Wereldculturen.
Een schilderij uit de tentoonstelling: Made Bayak, The secret Sanghyang dance for Ibu Pertiwi. Guwang, Sukawati. 2017, acrylverf en aerosol op plastic afval. Collectie St. Nationaal Museum van Wereldculturen. Foto: PR

Nieuws van de LVU

educatie n In december biedt de Volksuniversiteit Leiderdorp weer een scala aan lezingen, workshops en cursussen. Hieronder een greep:

Mozart – de late opera's

Lezing, mét muziek, door Aukelien van Hoytema over de late opera's van Mozart, nl. Die Zauberflöte en La Clemenza dit Tito. Opnieuw twee meesterwerken van de grote Oostenrijkse componist, waarin iedere aria en ieder ensemble op zich ook kleine meesterwerkjes zijn.

Donderdag 6 december, 20.00 – 21.30 uur.

Frans voor beginners

Deze cursus van acht lessen is bestemd voor echte beginners. Iedereen die nog niet eerder Franse les heeft gehad, of die heel lang geleden Frans hebben geleerd en zijn weggezakte kennis weer op wil halen, is van harte welkom. In deze cursus doet u relatief snel basiskennis op van de Franse taal.

Start: donderdag 6 december, 20.30 – 22.00 uur.

Nederlands lezen en schrijven

De basiscursus 'Nederlands lezen en schrijven' van twaalf lessen is speciaal bedoeld voor mensen die wel goed Nederlands spreken, maar vlotter en vooral met plezier willen leren lezen, beter willen leren spellen en vlotter zinnen of tekstjes willen leren schrijven.

Start: donderdag 6 december, 15.00 – 16.30 uur.

Maak een Vilten Kerstdecoratie!

Uit wol, water en zeep maakt u onder begeleiding van docente Petra v.d.Berg een unieke en persoonlijke creatie voor in de kerstboom of op de kersttafel.

Maandag 10 december, 19.30 - 22.00 uur.

Bali – Welcome to Paradise?

Verdiepend museumbezoek aan Museum Volkenkunde. Bali: hindoeïstische tempels, spirituali­teit alom, vriendelijke bevolking, prach­tige stranden, een paradijs? Helaas is er ook een minder fraaie kant. Hedendaagse problemen, zoals verste­de­lijking en veel afval, en de verzwegen koloniale geschiedenis horen ook bij Bali. Tijdens dit museumbezoek hoort en ziet u de paradijselijke, maar ook de minder fraaie kanten van Bali.

Vrijdag 14 december, 10.30 - 12.30 uur.

Informatie en aanmelding

www.volksuniversiteitleiderdorp.nl, e-mail info@volksuniversiteitleiderdorp.nl, tel: 071 5411732 of op het LVU-bureau in de Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110 (maandag t/m vrijdag, 9.30-12.00 uur).