Afbeelding
Foto: PR

Sinterklaas op De Baanderij

bezoek n Sinterklaas brengt zaterdagochtend 1 december een bezoek aan woonboulevard De Baanderij in Leiderdorp. Samen met zijn Pieten zal hij er tussen 9.00 en 11.00 uur een groot feest van maken.

Kinderen kunnen met de goedheiligman op de foto, daarnaast neemt hij een speciale Pietenband mee. Natuurlijk hebben de Zwarte Pieten ook meer dan genoeg snoepgoed bij zich.


Scouting brengt Sint aan huis

bezoek n Scoutinggroep Paulus verzorgt ook dit jaar weer Sint bezoeken aan huis in regio Leiden. Met veel enthousiasme staan de leden en veel vrijwilligers klaar om er weer een mooi feest van te maken. Ze hopen dit jaar weer zo'n honderd adressen te bezoeken, verdeeld over het weekend voor Sinterklaas en op woensdag 5 december. De Sint wordt begeleid door twee Pieten en kan worden aangevraagd via www.paulusgroep.net/sinterklaas. De opbrengst is voor de clubkas.


Bidden en klagen bij Leiderdorps Kamerkoor

concert n Op zaterdagavond 24 november zingt het Leiderdorps Kamerkoor het programma Litanie & Lamentatie in de Hartebrugkerk aan de Haarlemmerstraat 110, Leiden.

De titel van dit concert zegt het al: een programma met gebeden en weeklachten. In dit concert is goed te horen hoe componisten uit het verre en nabije verleden hieraan ieder hun eigen expressie geven. De schoonheid van de muziek overstijgt het soms treurig aandoende karakter ervan en leidt uiteindelijk tot een gevoel van vrede en berusting.

Het koor zingt: Jean Richafort - (delen uit) Requiem (1532), Francis Poulenc – Litanies à la Vierge Noir (1936), Francis Poulenc - Salve Regina (1941), Alberto Ginastera - Lamentaciones de Jeremias Propheta (1946) en Maurice Duruflé – Requiem (1947). Medewerking wordt verleend door mezzo-sopraan Esther Kuiper en organist Rijk Jansen. Het geheel staat onder leiding van dirigent Arnaud van Gelder (foto).

Het concert begint om 20.15 uur. Kaarten kosten € 17,50 in de voorverkoop via www.leiderdorpskamerkoor.nl en € 20,00 aan de kassa op de avond van het concert.


Drum clinic

drummen n René Barthen verzorgt woensdag 28 november tussen 18.30 en 20.30 uur een drum clinic in het gebouw van Stichting Muziekonderwijs Leiderdorp (MOL) aan de Berkenkade 7 in Leiderdorp.

René Barthen leerde drummen op de voormalig Leiderdorpse muziekschool, maakte er zijn vak van en toert al jaren als drummer de wereld rond. In samenwerking met stichting MOL en slagwerk docent Jonas Linnemann biedt hij alle geïnteresseerden deze clinic aan.

Aanmelden via www.muziekonderwijs-leiderdorp.nl.