Rose Breedveld van Alecto in de aanval. | Foto: J.P. Kranenburg
Rose Breedveld van Alecto in de aanval. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P.Kranenburg

Onnodig verlies Alecto vrouwen

Hockey n Op een nauwelijks bespeelbaar veld gingen de vrouwen van Alecto zondag onderuit tegen de Gooische Hockey Club. De eerste helft sloot Alecto nog af met een 1-0 voorsprong maar in de tweede helft scoorden de bezoeksters twee keer, terwijl de thuisploeg de vele kansen niet wist te benutten.

Tekst: Annick Weterings

Alecto startte veelbelovend. Het uitverdedigen ging goed en de Leiderdorpse hockeysters kwamen goed onder de druk van Gooische uit. Hierdoor kregen de gastvrouwen ook een paar strafcorners, maar kon die niet verzilveren. Uiteindelijk kwam de onvermijdelijke eerste goal er toch. Anne van Eindhoven sloeg met haar backhand net over het doel. Daarna kwamen Alecto-aanvalsters weer in de cirkel nadat een verdedigster van Gooische een pass niet goed aannam vanwege het gladde veld. Hierdoor belandde de bal bij invalster Esther de Witte die hem al glijdend het goal in pushte. Zo stond Alecto 1-0 voor toen het rustsignaal klonk.

Na de rust gaf Gooische meer tegendruk wat leidde tot een strafcorner in de tiende minuut. Deze werd in de goal geslagen waarmee de stand weer gelijk was (1-1). Alecto kreeg strafcorners en kansen genoeg, maar de bal wilde er maar niet ingaan. Vier minuten voor tijd werd de bal door de thuisploeg ingeleverd bij de tegenstander, waardoor er een één-op-één situatie ontstond met de keepster. Deze werd uitgespeeld en een slag op het doel volgde. Romy van As stond nog op de doellijn om de bal te stoppen, maar omdat ook zij slachtoffer werd van het gladde veld, was de 1-2 een feit.

Alecto zette hierna nog even aan en kreeg nog een enorme kans nadat Tessa de Leeuw met haar backhand op goal had geslagen en de rebound voor de stick van Esther de Witte belandde. Deze sloeg de bal echter naast de goal waarna meteen het eindsignaal klonk.

Zo moest Alecto een 1-2 verlies incasseren tegen de club uit Bussum. Een onnodig verlies, dat drie dure punten kost. Het was extra zuur, omdat dit de laatste wedstrijd voor de winterstop was en daarbij de laatste wedstrijd voor speelster Laure in t' Veld. Zij gaat op stage in London. Na het zaalseizoen zullen de dames van Alecto weer vol voor de winst gaan op 10 maart tegen Schaerwijde dames 1.

Aquadraat naar tweede winst van het seizoen

waterpolo n Het eerste herenteam van Aquadraat liet zaterdag 17 november zien deze competitie al flink gegroeid te zijn. Werd in de eerste competitiewedstrijd nog kansloos met 3-9 verloren van De Gouwe, afgelopen zaterdag werd diezelfde tegenstander in eigen huis met 4-6 verslagen.

Aquadraat ging zeer geconcentreerd te water en wist de eerste periode het doel goed schoon te houden. Gelijkertijd vond de Leiderdorps-Koudekerkse ploeg via Rik Speel (3x ) en Noa van Straten vier maal het doel van de tegenstander na prima uitgespeelde aanvallen en man-meer situaties. Luuk Enter had er zelfs vanuit een strafworp 0-5 van kunnen maken maar hij miste.

Aquadraat had volledige controle over de wedstrijd en wist die te behouden. Alleen liep de ploeg in de rest van de wedstrijd tegen hetzelfde euvel aan als de voorgaande wedstrijden; veel kansen creëren maar deze niet benutten. Zo kon De Gouwe tot 3-4 terugkomen.
Gelukkig keepte Quinten van Buul weer een uitstekende wedstrijd waardoor thuisploeg steeds moedelozer werden en ook veel kansen begonnen te missen. Rik Speel tekende nog in de eerste helft van de wedstrijd voor de 3-5 waarmee verreweg het grootste deel van de doelpunten gescoord was. Goed verdedigend spel van Teun Rutgers voorkwam in de derde periode drie doelpunten van De Gouwe waardoor zij tot slechts 4-5 konden naderen en nadat Luuk Enter in de vierde periode de marge weer op twee bracht (4-6) was de wedstrijd beslist in het voordeel van Aquadraat.

Keeper Quinten van Buul was belangrijk voor de 4-6 zege op De Gouwe. | Foto: Marlinda Dijkstra