Nieuws van Pluspunt

Nieuwsbrief november/december 2018

Onze laatste nieuwsbrief kan worden opgehaald bij Pluspunt, de bibliotheek, het gemeentehuis, Holle Bolle Gijs (Winkelhof), Grand Café Hofplein (Winkelhof), de Blauwe Roos (Ommedijk 180) en bakkerij Klink en Englebert (Fred. Hendriklaan). Het programma staat ook op onze website.

Activiteiten / diensten van Pluspunt

Vanaf 1 januari 2019 wordt het welzijnswerk, waaronder het huidige werk van Pluspunt, in Leiderdorp uitgevoerd door Incluzio Leiderdorp. Incluzio zal de inwoners van Leiderdorp hierover zelf informeren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Incluzio via e-mail leiderdorp@incluzio.nl of bellen met Janine de Vries (06-10423809).

Do 29 nov Pluspuntcollege: Feestkleding voor tempels en goden in Bali

Het laatste Pluspuntcollege wordt verzorgd door Francine Brinkgreve, conservator van de afdeling Indonesië van museum Volkenkunde en gespecialiseerd in kunst en cultuur van Bali. Zij neemt u mee naar Bali en de kleurrijke tempelfeesten daar en gaat hierbij vooral in op de lamak, langwerpige doeken waarvan de motieven allemaal een speciale betekenis hebben. Tijdens de lezing laat een aantal voorbeelden van lamak zien uit haar eigen collectie. De aanleiding voor dit Pluspuntcollege is de tentoonstelling 'Bali - welcome to Paradise', die tot en met mei 2019 te zien in Museum Volkenkunde in Leiden. Voor meer informatie, zie het artikel 'Feestkleding voor tempels en goden' op pagina 15 in deze krant.

Pluspunt, 14.30 uur, toegang 3 euro, aanmelden niet nodig.

Buurtkamer de Hoeksteen

Iedere donderdag voor bewoners van de Schansen en Dreven; koffiedrinken, kaarten, spoelen, schaken of het Mahjong spel spelen.

Locatie: Houtschans 107. Tijd: 10.00-12.00 uur.

Algemene informatie over Pluspunt

Voor vragen op het gebied van welzijn, dienstverlening en mantelzorgondersteuning kunt u iedere werkdag (9.00-12.00 uur) terecht bij Pluspunt, Splinterlaan 156, 2352 SM Leiderdorp, tel. (071) 541 35 36, via e-mail: info@pluspuntleiderdorp.nl of de website: www.pluspuntleiderdorp.nl.