Nieuws van de LVU

educatie n Taal, informatica, muziek en culinair, de Volksuniversiteit biedt cursussen, workshops en lezingen op alle mogelijke gebieden. Hieronder een greep uit het aanbod:

Eigen website maken

Korte cursus van drie lessen waarin u leert hoe u met Elementor in Wordpress zelf een eenvoudige en mooie website maakt.

De lessen zijn op woensdag 28 november, 12 en 19 december, 19.30 – 21.30 uur.

Robotica

Robots en kunstmatige intelligentie zijn allang geen toekomstmuziek meer. Robots spelen een steeds grotere rol in economie, zorg, huishouden, verkeer. Wat betekent dit voor de werkgelegenheid en het sociale verkeer? Moeten we waakzaam zijn of zijn onze zorgen onterecht? Nemen robots ons werk over en kunstmatige intelligentie ons denkwerk? Al deze vragen komen aan de orde in de lezing 'Robotica' op woensdag 28 november, 19.30 – 21.30 uur.

Whisky alleen Schots?

Schotland is wel de bakermat van de whisky, maar een flink aantal andere landen, zoals Ierland, de VS of ook Japan produceren heel goede whiskies. Maak kennis met zeven karakteristieke whisky's uit zeven verschillende landen in de workshop 'Whiskyproeverij – de wereld in'.

Donderdag 29 november, 19.00 – 22.00 uur.

Mozart – de late opera's

Lezing, mét muziek, door Aukelien van Hoytema over de late opera's van Mozart, nl. Die Zauberflöte en La Clemenza dit Tito. Opnieuw twee meesterwerken van de grote Oostenrijkse componist, waarin iedere aria en ieder ensemble op zich ook kleine meesterwerkjes zijn.

Donderdag 6 december, 20.00 – 21.30 uur.

Frans voor beginners

Deze cursus van acht lessen is bestemd voor echte beginners. Iedereen die nog niet eerder Franse les heeft gehad, of die heel lang geleden Frans hebben geleerd en zijn weggezakte kennis weer op wil halen, is van harte welkom. In deze cursus doet u relatief snel basiskennis op van de Franse taal.

Start: donderdag 6 december, 20.30 – 22.00 uur.

Nederlands lezen en schrijven

Op donderdag 6 december (15.00 – 16.30) start de basiscursus Nederlands lezen en schrijven. Deze cursus van 12 lessen, is speciaal bedoeld voor mensen die wel goed Nederlands spreken, maar vlotter en vooral met plezier willen leren lezen, beter willen leren spellen en vlotter zinnen of tekstjes willen leren schrijven.

Informatie en aanmelding: www.volksuniversiteitleiderdorp.nl, e-mail info@volksuniversiteitleiderdorp.nl, tel, (071) 5411732 of op het LVU-bureau in de Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110 (maandag t/m vrijdag, 9.30-12.00 uur).


Klaverjassen

Kaarten n Marchingband Tamarco organiseert zondag 25 november een koppelklaverjasmiddag in het clubgebouw aan de Van der Marckstraat 19b in Leiderdorp.

Aanvang 14.00 uur. Inleggeld € 6.00 per koppel. Voor wie alleen is wordt een kaartmaatje gezocht.