Black Friday in Winkelhof

Winkelen n Al enkele jaren zie je het in filmpjes op social media voorbijkomen. Mensen die op 'Black Friday' in de rij staan bij winkels om als eerste de beste deals te scoren. In Leiderdorp wordt er dit jaar ook op ingehaakt. Op vrijdag 23 november viert winkelcentrum Winkelhof namelijk Black Friday Shopping Night. Een extra lange koopavond tot 22.00 uur vol speciale aanbiedingen en activiteiten bij de ondernemers in het winkelcentrum. Optredens van bekende artiesten als Lange Frans en Diggy Dex maken er een echt spektakel van.

Na het succes van Black Friday Shopping Night 2017 in verschillende Nederlandse winkelcentra, haakt ook winkelcentrum Winkelhof in Leiderdorp dit jaar in op de koopgekte voor de feestdagen. Het van oorsprong Amerikaanse Black Friday, de dag na Thanksgiving (altijd op de vierde donderdag van november), is traditioneel het startpunt van de inkopen voor de feestdagen. Winkelcentrum Winkelhof en haar ondernemers leggen momenteel de laatste hand aan een spectaculaire koopavond vol entertainment en speciale acties, aanbiedingen of proeverijen in de winkels.

Lange Frans zal Black Friday Shopping Night aftrappen om 19.00 uur en Diggy Dex treedt op om 20.00 uur.

Meer informatie over het programma is te vinden op: www.winkelhofleiderdorp.nl.


GroenLinks gaat prikken rond Menswording

opruimactie n Gebouw De Menswording staat centraal bij de wijkactie die GroenLinks Leiderdorp zaterdag 24 november houdt. Raadsleden en vrijwilligers gaan er vanaf 11.00 uur zwerfafval opruimen en daarnaast in gesprek met omwonenden met vragen en zorgen over hun leefomgeving.

De plannen voor het voormalige room-katholieke kerkgebouw De Menswording hebben al heel wat stof doen opwaaien. GroenLinks fractievoorzitter Bob Vastenhoud vindt het vooral belangrijk dat dorpsgenoten met vragen en ideeën zich laten horen. Daarvoor hoeven ze wat hem betreft niet per se naar het gemeentehuis. "GroenLinks wil ook daarbuiten zichtbaar zijn en organiseert mede om die reden maandelijks een wijkactie. Dat levert altijd wat op voor de uitgekozen buurt: een netjes opgeruimde straat of struik, maar soms ook goede gesprekken met gemotiveerde raads- en bestuursleden en andere vrijwilligers.''

Wat dat opruimen betreft had GroenLinks vorige maand een makkie. Door aansluiting te zoeken met het Cleanup-initiatief van Marieke van Leeuwen stond de milieupartij er eind oktober niet alleen voor. "Vermoedelijk is dat aanstaande zaterdag ook niet zo'', stelt Vastenhoud, "want ik ken genoeg mensen die ook hun handen uit de mouwen steken als wij de naaste omgeving opknappen. Dan doet politieke voorkeur er even helemaal niet toe,want iedereen houdt toch van een mooi en schoon dorp. Wij zorgen voor voldoende afvalgrijpers, vuilniszakken en handschoenen.''