Nieuws van Pluspunt

Laatste nieuwsbrief

Vanaf heden kan onze laatste nieuwsbrief worden opgehaald bij Pluspunt, de bibliotheek, het gemeentehuis, Holle Bolle Gijs (Winkelhof), Grand Café Hofplein (Winkelhof), de Blauwe Roos (Ommedijk 180) en bakkerij Klink en Englebert (Fred. Hendriklaan). Het programma staat ook op onze website.

Activiteiten / diensten van Pluspunt

Vanaf 1 januari 2019 wordt het welzijnswerk, waaronder het huidige werk van Pluspunt, in Leiderdorp uitgevoerd door Incluzio. Incluzio zal de inwoners van Leiderdorp hierover zelf informeren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Incluzio via leiderdorp@incluzio.nl of bellen met Janine de Vries (06-10423809).

Do 29 nov: Pluspunt College

Francine Brinkgreve geeft een lezing met de titel 'Feestkleding voor tempels en goden op Bali'. De aanleiding is de tentoonstelling 'Bali - welcome to Paradise' die nu (t/m mei 2019) te zien is in Museum Volkenkunde in Leiden. In dit museum is Francine conservator van de afdeling Indonesië. Zij is vooral gespecialiseerd in de kunst en cultuur van Bali. De lezing, met Powerpoint-illustraties, gaat in op de religie van Bali, het hindoeïsme en met name de kleurrijke tempelfeesten die in de talloze tempels die het eiland rijk is worden gehouden. Ook de verschillende schrijnen in de tempel worden in mooie doeken gewikkeld, alsof zij mensen zijn die feestkleding aantrekken. Francine gaat hierbij vooral in op de lamak, langwerpige doeken waarvan de motieven allemaal een speciale betekenis hebben. Over deze lamak heeft zij haar proefschrift geschreven; tijdens de lezing zal zij een aantal voorbeelden van lamak laten zien uit haar eigen collectie. Tijd: 14.30 tot ca. 16.00 uur. Kosten € 3 incl. koffie/thee. Aanmelden is niet nodig

Buurtkamer de Hoeksteen

Iedere donderdag voor bewoners van de Schansen en Dreven; koffiedrinken, kaarten, spoelen, schaken of het Mahjong spel spelen. Locatie: Houtschans 107. Tijd: 10.00-12.00 uur.

Algemene informatie Pluspunt

Voor vragen op het gebied van welzijn, dienstverlening en mantelzorgondersteuning kunt u iedere werkdag (9.00-12.00 uur) terecht bij Pluspunt, Splinterlaan 156, 2352 SM Leiderdorp, tel. (071) 541 35 36, e-mail info@pluspuntleiderdorp.nl, website: www.pluspuntleiderdorp.nl.