LEZERS SCHRIJVEN

De redactie ziet uw brieven met interesse tegemoet, maar behoudt zich het recht voor brieven taalkundig aan te passen, in te korten of niet te plaatsen. Brieven mogen maximaal 250 woorden bevatten. Ingezonden brieven worden alleen geplaatst met naam en adres. Plaatsing van een brief houdt geen instemming van de redactie met inhoud of strekking in.

Omgekeerd belasting betalen

(een vervolg op een ongelofelijk sprookje)

Kent u Repelsteeltje nog? Bijna niemand wist hoe hij heette maar belangrijker nog hij kon van stro goud maken. Een fantastisch sprookje.

In januari van dit jaar deed de Gemeente ons geloven dat ons afval pure grondstoffen waren. Het leveren van afval veranderde in het produceren van grondstoffen. Een schitterende brief was ons toegestuurd. Afval bestond bijna niet meer en een nieuwe toekomst werd ons voorgeschoteld. Omgekeerd afval inzamelen heette het, u weet wel.

Ik meldde u toen dat ik van plan was om mijn baan op te zeggen want producent van grondstoffen dart leek mij wel wat. Ik prees de Gemeente de hemel in. In plaats van belasting betalen zou ik gaan verdienen. Op verjaardagen heb ik met trots verteld dat mijn Gemeente een collectief was gestart waarbij iedereen grondstoffen leverde met alle voordelen voor de bewoners en het milieu. Een lumineus idee zo leek het.

Maar….zoals in alle sprookjes loopt het ook hier anders af.

De teleurstelling was ook groot om vorige week in het Leiderdorps weekblad te lezen dat wij in 2019 gewoon weer afvalstoffenheffing gaan betalen. Alsof er niets gebeurd is. Het sprookje is uit, de ballon is lek geprikt

In plaats van een winstprognose 2019, een voorschot op de winst die we zouden kunnen krijgen lees ik dat we afvalstoffenheffing gaan betalen in 2019. Wat heb ik gemist? Waar ging het fout?

Kortom, hoe naïef kan je zijn. Ja beste mensen ik heb mij op een misselijkmakende wijze zand in de ogen laten strooien. Ik voel me schuldig want wellicht heb ik ook u hoop gegeven op een beter milieu en Gemeente.

Wordt wakker, wij produceren helemaal geen grondstoffen. U en ik maken er gewoon een troep van en die moet worden opgeruimd. We zijn op een niet mis te verstane wijze door onze Gemeente bedonderd. We krijgen helemaal geen geld. Onze "grondstoffen" leveren niets op. Betalen zal je!

De Gemeente Leiderdorp is geen haar beter dan welke Gemeente dan ook.

Teleurgesteld, hoopvol en strijdvaardig,

Dick van Zuijlen, Leiderdorp


Klaverjassen

kaarten n Marchingband Tamarco organiseert vrijdag 16 november een koppelklaverjasavond in het clubgebouw aan de Van der Marckstraat 19b in Leiderdorp. Aanvang 20.00 uur, inleggeld 6 euro per koppel. Voor wie alleen is wordt een kaartmaatje gezocht.