Basiscursus EHBO

hulpverlening n EHBO-vereniging Leiderdorp, organiseert begin 2019 een basiscursus Eerste Hulp Bij Ongelukken in Leiderdorp. De cursisten leren hoe te handelen bij een ongeval, hoe wonden te verbinden, te reanimeren en een AED te gebruiken, wat ze moeten doen bij een verslikking, verbranding en vergiftiging en nog veel meer.

De cursus bestaat uit ongeveer vijftien lesavonden (afhankelijk van aantal deelnemers) en wordt gegeven door een ervaren kaderinstructeur, volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis. De lesavonden zijn op de dinsdag in het clubgebouw van voetbalvereniging RCL in sportpark De Bloemerd. De eerste les is op dinsdagavond 8 januari. De cursus wordt afgesloten met een landelijk erkend examen.

Kosten zijn 235 euro, inclusief lesboek, materialen en examen. De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden de cursus (gedeeltelijk). Kijk voor meer informatie op de website www.ehboleiderdorp.nl of bel met Divera Kapteijn (voorzitter EHBO-Leiderdorp) via (071) 5891171 of 06-27173041. Aanmelden voor de cursus kan ook schriftelijk bij Renee Vink (ledenadministratie) Splinterlaan 187, 2352SH in Leiderdorp.


Corrien Janson neemt afscheid

vertrek n Na negentien jaar neemt Corrien Janson op donderdagmiddag 29 november officieel afscheid van het Sociaal Cultureel werk Leiderdorp (SCw).

Omdat het bedrijf Incluzio het welzijnswerk in Leiderdorp per 1 januari 2019 overneemt, houdt het SCw op met bestaan. Corrien is een van de medewerkers die op zoek moet naar een andere baan. Corrien is bij heel veel Leiderdorpers bekend als de organisator van evenementen, cursussen en workshops voor kinderen. Zo organiseerde zij jarenlang het huttenbouwen in de eerste week van de zomervakantie en de musical-, knutsel- en kookcursussen in Dwars.

Wie Corrien de hand wil schudden, kan dat doen op de afscheidsborrel op 29 november van 16.30 tot 18.30 uur in gebouw Dwars aan de Bloemerd 1c (naast sporthal De Bloemerd) om in Leiderdorp.