Octet Mrs. Darcy in actie tijdens het Herdenkingsconcert 2018 van Arum Uitvaartzorg. | Foto: Pieter Sleeboom
Octet Mrs. Darcy in actie tijdens het Herdenkingsconcert 2018 van Arum Uitvaartzorg. | Foto: Pieter Sleeboom Foto: Pieter_Sleeboom

Hartverwarmend herdenkingsconcert

verbinding n Een geheel bezette Scheppingskerk was zondagmiddag 11 november het decor van het Herdenkingsconcert 2018, georganiseerd door Nico Soek en Mariëtte Keppel van Arum Uitvaartzorg. Zo'n 435 mensen meldden zich aan om dit jaarlijkse concert bij te wonen.

Het bijna zestig man sterke koor Vox Humana zong een aantal sfeervolle stukken die deels meegezongen konden worden. Het achttallige damesgezelschap Mrs. Darcy ontroerde het publiek met wat meer breekbare klanken. Tussen de muzikale bijdragen door deelden Paul van Ewijk en Frank Sanders hun ervaringen met rouwverwerking en droeg Mariëtte Keppel mooie gedichten voor.

Voordrachten

Paul van Ewijk, theaterregisseur van onder andere de musicals Evita en Op hoop van Zegen: "Bij het overlijden van Evita Peron was de Argentijnse bevolking collectief en dagenlang in diepe rouw, net zoals destijds bij prinses Diana. Maar bij de hoofdpersoon in Op hoop van Zegen, Kniertje, is er sprake van veel ingehouden verdriet en maar snel weer doorgaan met het dagelijkse, zware bestaan. Hoe anders ook de reacties, het verdriet is even groot." Hij raadde mensen aan om de tijd te nemen om verdriet te verwerken. "De steppe zal bloeien".

Ook Frank Sanders, weduwnaar van Jos Brink, sprak over zijn persoonlijke ervaringen met rouwverwerking. Hij legde het accent op herdenken en herinneren. "Spreek zaken met elkaar uit als je nog de kans hebt. Dan zul je later nooit spijt hebben dat je iets niet hebt gezegd."

Na afloop ontvingen bezoekers een rode en een witte roos, als symbool van eeuwige verbondenheid.

Donaties voor Xenia

Voor het eerst koos Arum Uitvaartzorg dit jaar een goed doel; rond het concert werd geld ingezameld voor het Leidse jongerenhospice Xenia. De opbrengst was een prachtig bedrag van € 1289,66.

Verdriet delen

Arum verzorgt elk jaar een herdenkingsconcert voor iedereen die ooit iemand heeft verloren. Nico Soek, oprichter van Arum Uitvaarzorg: "Verdriet delen met lotgenoten is van belang om het gemis een plek te geven. Of het nu gaat om een partner, een familielid, een goede vriend of iemand die wat verder van je afstaat. Muziek verbindt mensen en helpt om uiting te geven aan emoties. Daarom is dit concert al jaren een druk bezocht, niet-kerkelijk evenement dat door velen gewaardeerd wordt."

Over Arum Uitvaarzorg

Arum Uitvaartzorg is gevestigd in Leiderdorp aan de Eikenlaan. Nico Soek, Mariëtte Keppel en hun medewerkers verzorgen uitvaarten in Leiden/Leiderdorp en omgeving. Hun aanpak kenmerkt zich door een grote mate van persoonlijke betrokkenheid, 24/7 bereikbaarheid en maatwerk voor iedere uitvaart.