Afbeelding
Foto: PR

Aquadraat maatje te groot voor De Vliet

Waterpolo n Het eerste damesteam van Aquadraat was zaterdag 10 november tegen De Vliet uit Rijswijk duidelijk de sterkste partij. In zwembad De Does vond de Leiderdorps-Koudekerkse waterpolo ploeg al binnen een minuut het net. Na een fout in de Rijswijkse verdediging kwam Anouk Rietveld vrij voor de keepster te liggen en wist doeltreffend uit te halen: 1-0.

Nadat eerst De Vliet langszij was gekomen was het jeugdspeelster Floor Schijvenaars die nog in de eerste periode 2-1 aantekende. Vanuit een man-meer situatie scoorde zij eveneens de 3-1.

De Vliet wist ook nu weer aan te haken, een spelbeeld dat de hele wedstrijd voort duurde; Aquadraat loopt uit en De Vliet krabbelt terug.

Zelfs bij een 6-3 voorsprong (doelpunten voor Aquadraat van Sanne de Ridder, Anouk Rietveld en Marlinda Dijkstra) halverwege de vierde periode had De Vliet nog de kracht om tot 6-6 terug te komen, maar daarna was het wel gedaan met de Rijswijkers. Steeds vaker moest de ploeg aan de handrem trekken waar uitsluitingen op volgden. Deze uitsluitingen werden door Jolijn Vermeij en Nathalie Walraad benut en daardoor behaalde de ploeg van coach Sander Philippo haar derde overwinning.


Saton Optiek sponsort BVL

Van Saton Optiek is bekend dat zij oog heeft voor de sport en daarin verschillende evenementen steunt, ook in het Leiderdorpse. Saton Optiek Winkelhof presenteert zich nu ook als sponsor van een jongensteam van Basketbal Vereniging Leiderdorp. Op de foto Philip de Jong, vestigingsmanager Winkelhof en Bart Tanke, operationeel manager van Saton Optiek, met het team M14-1 en hun beide coaches. Dat het team blij is met de steun is te zien aan de lachende gezichten vooraf aan de ontmoeting met Zoebas uit Zoetermeer. Die wedstrijd werd dik gewonnen door BVL, dus het was dubbel feest afgelopen zaterdag in sporthal De Bloemerd.