Dehan coacht wethouder Angelique Beekhuizen in het gebruik van de spelcomputer. | Foto: J.P. Kranenburg
Dehan coacht wethouder Angelique Beekhuizen in het gebruik van de spelcomputer. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Nu ook gamen in 't Buurthuis

chillen n Voor de jeugd van 12 tot 16 jaar uit het oude deel van Leiderdorp is het nog aantrekkelijker geworden om op de dinsdagmiddag een paar uur te komen chillen in 't Buurthuis. Dankzij ICT bedrijf Four IT staat er nu een gloednieuwe spelcomputer compleet met groot scherm in de gezellige ruimte aan de Frederik Hendriklaan 4. Wethouder Angelique Beekhuizen (LPL) nam de aanwinst op 30 oktober officieel in gebruik, samen met enkele van de vaste jonge bezoekers.

't Buurthuis is in april vorig jaar geopend en wordt beheerd door Buurtactief Het Oude Dorp, een groep betrokken Leiderdorpers die zich inzetten voor alles dat te maken heeft met hun wijken: Achthoven, Doeskwartier, Doesplant, Kerkwijk en Oranjewijk. Buurtactief streeft ernaar om 't Buurthuis een ontmoetingsplek te maken voor bewoners van alle leeftijden. Vandaar dat in september begonnen is met een chillmiddag voor de jeugd.

Iedere dinsdag van 15.30 tot 17.30 uur zijn ze welkom. Bij de organisatie van de middagen is nauw samengewerkt met het Sociaal Cultureel werk Leiderdorp. "Tot nu toe is er altijd iemand van ons aanwezig geweest op de middagen", zegt jongerenwerker Mimoun Ben Aissa, "maar het is de bedoeling dat we dit straks loslaten en dat de begeleiding het overgenomen wordt door de vrijwilligers van Buurtactief."

Als regel komen er een stuk of tien jongeren naar de chillmiddagen. Beetje kaarten, dammen, sjoelen en kletsen, en nu dus ook gamen. Vorige week dinsdag werd meteen gestart met een potje FIFA 17.

Olivier en Perry Schreuder van Four IT (www.fourit.nl) zagen tevreden hoe enthousiast hun cadeau in ontvangst genomen werd. "We zijn kort geleden van Nieuwegein naar Leiderdorp verhuisd en willen ook hier iets betekenen voor lokale clubs", zegt Olivier. "Als er andere partijen zijn die iets met ons samen willen doen, neem dan vooral contact op", zo nodigt hij uit.


Volkstuin Vereniging de Bloemhof heeft plek

tuinieren n Volkstuin Vereniging de Bloemhof, gevestigd in het Leiderdorpse sport- en recreatiepark De Bloemerd, heeft plek voor nieuwe leden. Dit najaar zijn er verschillende tuinen beschikbaar gekomen. De 'standaard' tuin is 100 vierkante meter groot maar 50 of 200 vierkante meter behoort ook tot de mogelijkheden. Zware arbeid zoals het spitten en/of frezen kan worden uitbesteed, zodat tuinieren geen te grote fysieke last wordt.Op enkele van de vrij komende tuinen staat al een kas of schuurtje. Deze tuinen worden opgeleverd eind december en kunnen alvast bezichtigd worden. De vereniging heeft een clubgebouw met kantine en sanitaire ruimte. Neem voor meer informatie contact op met de Tuincommissie via www.tuincommissie@debloemhof.nl of kijk op de website www.debloemhof.nl.