Afbeelding
Foto:

AGENDA Filmhuis Leiderdorp

Donderdag 15 november, 14.00 uur

LIFE OF PI, van Ang Lee

Na een schipbreuk belandt Pi op een reddingsboot met een gevaarlijke Bengaalse tijger. Samen worden ze geconfronteerd met tegelijk de schoonheid en wreedheid van de natuur.

Life of Pi is gebaseerd op het verhaal van de Canadese schrijver Yann Martel die hiervoor de MAN Brooker Prize won.

Donderdag 13 december, 14.00 uur

AS IT IS IN HEAVEN, van Kay Pollak

Dirigent Daniel Daréus toert om de wereld met zijn wereldberoemde muziekstukken en staat dag na dag op het podium. Tot hij een hartaanval krijgt. Zijn dokter adviseert hem rustig aan te doen. Hij keert terug naar zijn geboortedorp en neemt een andere naam aan om zijn aanwezigheid geheim te houden.

Plaats: Filmhuis Leiderdorp, De Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110, 2352 KA Leiderdorp. Reserveren via: info@filmhuisleiderdorp.nl. Toegang: 7,50 p.p., donateurs: 5,00. Betaling: contant aan de zaal.


Benefiet filmmatinee

film n Zondag 18 november organiseert Soroptimistclub Leiden Aurora de jaarlijkse filmmatinee in het Kijkhuis in Leiden. Dit keer wordt de film The Hundred-foot Journey vertoont. Daarnaast is er een kleine kerstmarkt en een loterij ten bate van het goede doel. Dat is dit jaar de Weekendklas van JES Rijnland.

The Hundred-foot Journey vertelt het verhaal van de familie Kadam, die van India naar Zuid-Frankrijk verhuist om daar een Frans restaurant te openen. Dit veroorzaakt nogal wat rumoer in het Franse dorpje Saint-Antonin-Noble-Val.

De film begint om 10.45 uur maar vanaf 10.15 uur is het Kijkhuis open en wordt koffie met lekkers geserveerd. In de pauze van de film staat een drankje en hapje klaar. Tickets kosten € 17.50 (inclusief koffie, thee, hapjes en drankjes) en zijn te bestellen via soroptimistclubleidenaurora@gmail.com (geef naam en het aantal kaarten op). De aanmelding is definitief als het bedrag is gestort op rek. nr NL57 INGB 0006 6133 27 t.n.v. Soroptimistclub Leiden Aurora. Tickets zijn ook op 18 november vanaf 10.15 uur verkrijgbaar bij het Kijkhuis aan de Vrouwenkerksteeg 10 in Leiden.

De totale opbrengst is bestemd voor de Weekendklas van JES Rijnland. JES Rijnland zet in zich voor kinderen met minder kansen. De Weekendklas biedt nieuwsgierige en ambitieuze kinderen de mogelijkheid om hun talenten te ontwikkelen. Door dit aanvullend onderwijs op zondag kunnen de kinderen kennismaken met allerlei vakgebieden. (https://www.jesrijnland.nl/programma-aanbod/weekendklas/).


Liefde en dood in een Parijs' familiepension

Toneel n Toneelgroep Al Dente speelt Villa des Roses, een bewerking van de gelijknamige debuutroman van de bekende Vlaamse schrijver Willem Elsschot.

Villa des Roses biedt een inkijk in een Parijs' pension rond 1900 en is daarnaast een verhaal over liefde en dood. In het pension zwaaien monsieur en vooral madame Brulot de scepter. Een bonte stoet gasten passeert, onder wie de ongemanierde Duitser Grünewald, de steelzieke madame Gendron, de zwaarmoedige architect Brizard en het verwende huisaapje Chico. Met de komst van het naïeve kamermeisje Louise raakt de rust in de Villa ernstig verstoord. Tussen Louise en de Duitser ontstaat een relatie die een noodlottige wending neemt.

Regisseur Jos Nijhof is bijzonder gecharmeerd van Elsschots oeuvre en maakte eerder reeds een veelgeprezen bewerking van de novelle Het dwaallicht (2010).

De tien acteurs nemen vrijwel allemaal verschillende rollen voor hun rekening en duiken ook als verteller in de voorstelling op. Het is een aanpak die Al Dente zo bijzonder maakt en die in het verleden zeer goed werkte, zoals vorig jaar nog in de voorstelling Spookhazen, met groot succes gespeeld op de Begraafplaats Groenesteeg in Leiden.

Gegevens

Tekst: Villa des Roses; Auteur: Willem Elsschot; Bewerking en regie: Jos Nijhof; Resterende speeldata: 8, 9, 10, 11 (matinee), 15, 16 en 17 november, aanvang 20.15 uur (matinee 15.00 uur); locatie: Theater De Ware Liefde (Visser 't Hooft Lyceum) Kagerstraat 1 in Leiden; toegang: € 14,-/ € 12 (CJP, 65+). Reserveren: www.aldente.nl of 06 22336070.

Een scene uit de voorstelling. | Foto: Richtje Nijhof