Afbeelding
Foto:

Job Buddy Leiderdorp is een lokaal initiatief van en door Leiderdorpse

ondernemers. Doel is om gezamenlijk werkzoekenden in Leiderdorp sneller aan een baan te helpen. Inmiddels is Job Buddy ook actief in Zoeterwoude. De drijvende krachten achter Job Buddy zijn Astrid Selier van Stimulanszz, die ook de coördinator is, en René van Giezen van Promo071.nl. Iedere maand praten zij u via deze rubriek bij over het project. Deze maand beschrijft Astrid waarom het belangrijk is om een gezonde leefstijl te hebben, zeker als je werkzoekend bent.

Van Houdt als je van ontwikkeling houdt

Een gezonde leefstijl is voor iedereen belangrijk, maar zeker voor werkzoekenden die een goede eerste indruk willen maken bij hun aanstaande werkgever tijdens het sollicitatiegesprek. Om hier eens over door te praten, ging ik op de fiets richting Sportcentrum van Houdt. Het is een gezellige drukte als ik binnen stap. Het is dinsdagochtend en de les is net ten einde. Voornamelijk dames zitten gezellig onder het genot van een kop koffie of thee na te kletsen.

Roger verwelkomt mij enthousiast. Sinds een paar maanden is Sportcentrum van Houdt sponsor van Job Buddy. Zijn vader Theo van Houdt heeft de zaak samen met zijn moeder Henny opgericht, Roger heeft de zaak, na het overlijden van Theo in 1993 overgenomen en runt deze nog steeds met steun van zijn echtgenote Marion,

Roger vertelt dat tijdens het sporten een gelukshormoon vrijkomt dat ervoor zorgt dat je lekker in je vel zit en positief gaat denken. Juist in een periode van werkloosheid wanneer de onzekerheid om de hoek komt kijken, je teleurstellingen hebt te verwerken als er een afwijzing komt na het sollicitatiegesprek is het van belang om de moed erin te houden. Sporten kan je dan helpen. En waar kun je dat dan niet beter doen dan bij Sportcentrum van Houdt in Leiderdorp?

Dit sportcentrum onderscheidt zich van anderen omdat het een grote sociale functie heeft in het dorp. "Hier zul je je geen nummer voelen, het zal niet voorkomen dat tussen binnenlopen en weer naar huis gaan niemand wat tegen je heeft gezegd", vertelt Roger. "Wij kennen onze gasten en wij vinden het belangrijk om mensen te zien en hun verhaal te kennen. Ook voor al onze medewerkers is deze intentie de leidraad."

"Wij bieden een brede keuze aan sportmogelijkheden voor jong en oud: Judo, Karate, Aikido, Jeugd Indoor Bootcamp, Jeugdfitness, Power Plate, Aerofit, Bodystyling, Individuele Trainingen, Body Power, TBW, Callenetics, Heren Conditietraining, Buitentrainingen. We hebben ook aandacht voor Body and Mind, we geven Vinyasa Yoga en Pilates. Voor ieder wat wils dus. Alle lessen kun je gedifferentieerd uitoefenen, dat wil zeggen dat je bij ons op je eigen niveau kunt sporten. Wij vinden prestatie minder belangrijk dan persoonlijke ontwikkeling. Bij de judowedstrijden hebben we dan ook voor alle kinderen een prijs. Ze doen allemaal hun best. Dat vinden we belangrijk", aldus Roger.

Ik wil nog even terug komen op het belang van sporten tijdens de periode van werkloosheid. Ik zie in mijn praktijk voor loopbaancoaching dat men deze periode als stressvol ervaart. Sport is een goed middel om stress te verminderen. De meeste mensen die sporten zeggen dat ze daar 'hun hoofd mee leeg' kunnen maken of dat ze er rustig van worden. Sport verbetert de werking en het herstel van die onderdelen in de hersenen die stressgevoel afremmen en daarmee ook de productie van stresshormonen. Er komen twee belangrijke stofjes vrij bij bewegen: BDNF en endorfine. Beiden ondersteunen de hippocampus. De hippocampus zit in je hersenen en zorgt voor een remmende werking in de aanmaak van cortisol (het stresshormoon).

De combinatie van lekker sporten en ondertussen gezellig onder de mensen zijn is juist voor deze groep mensen van groot belang. Roger nodigt Leiderdorpers die werkzoekend zijn en lekker willen bewegen dan ook uit om eens langs te komen.

Wil je meer informatie over Job Buddy? Kijk dan eens op de website www.jobbuddy.org


Hij komt, hij komt!

Intocht n Op zaterdag 17 november komt Sinterklaas aan in Leiderdorp. De pakjesboot meert rond 10 uur 's ochtends af hij de Ockenrode ter hoogte van de Tollenaersingel. Daarna start een tocht per koets door het dorp met stops bij winkelcentra Oranjegalerij en Santhorst en als eindpunt winkelcentrum Winkelhof. Volgende week in deze krant het uitgebreide programma van de intocht van Sinterklaas in Leiderdorp.