Lichtjesavond in Leiderdorp

gedenken n De begraafplaats aan de Hoogmadeseweg in Leiderdorp is op Lichtjesavond, vrijdag 2 november, geopend om gezamenlijk onze overleden dierbaren te gedenken. Degenen aan wie we nog vaak denken, die we blijven missen, ook al zijn ze soms jaren geleden heengegaan. Deze lichtjesavond is bedoeld voor iedereen: Leiderdorper of niet, gelovig of niet, dat maakt niet uit.

Veel vrijwilligers helpen om duizend kaarsjes aan te steken wat een bijzondere sfeer creƫert. Vuurkorven zorgen voor warmte op deze donkere herfstavond.

Vanaf 19.45 uur is iedereen welkom met een zelf meegebrachte kaars, lantaarn of lichtje. Er zijn ook kaarsen te koop bij de ingang. Bij Tuincentrum Ranzijn, naast de begraafplaats, kan ook geparkeerd worden.
Om 20.00 uur lopen alle aanwezigen door de aula naar het binnenplein. Daar zingt het koor Young@Heart enkele toepasselijke liedjes. Meezingen mag, maar hoeft niet. Vervolgens is er gelegenheid de lichtjes naar de graven te brengen of op het binnenplein neer te zetten. Ter afsluiting, om 20.30 uur, is er voor iedereen in Brasserie Park koffie of thee.

Lichtjesavond is een particulier initiatief. Bij de ingang van de begraafplaats staat een box voor een vrije gift. Voor meer informatie: lichtjesavondleiderdorp@gmail.com of (071) 5896551.