KBO Leiderdorp 30 jaar

Jubileum n Deze maand bestaat de Leiderdorpse afdeling van de Katholieke Bond van Ouderen (KBO) dertig jaar. Dit zesde lustrum wordt gevierd op woensdagmiddag 21 november in de Dorpskerk aan de Hoofdstraat 19 in Leiderdorp. Het lustrumfeest is gratis toegankelijk voor de leden van de KBO en van zustervereniging PCOB in Leiderdorp. De inloop is vanaf 14.00 uur, het feest begint om 14.30 uur. Voor extra feestvreugde wordt gezorgd door een optreden van het bekende Alphense Kozakkenkoor.

Om de organisatie in goede banen te kunnen leiden, is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan tot uiterlijk 10 november bij Wim Rijsbergen, Van Alphenplein 92, 2353 CN Leiderdorp, of e-mail W.Rijsbergen1@kpnplanet.nl.


Bijeenkomst Allerzielen in Goede Herderkerk

Gedenken n Tijdens Allerzielen, vrijdag 2 november, kan iedereen, kerkelijk en niet kerkelijk, die een overledene wil gedenken, waar ook begraven of gecremeerd, dat doen om 19.30 uur in de Goede Herderkerk in Zoeterwoude-Rijndijk. Na een samenkomst is er omstreeks 20.15 uur gelegenheid om op de met kaarsen verlichte begraafplaats een boodschap te schrijven en die achter te laten in een wensboom. Ook klinken op de serene begraafplaats geluiden van klankschalen. Na afloop kan worden nagepraat met koffie, thee of chocolademelk. Bel voor meer informatie André Beij via (071) 589 43 04 (na 18.00 uur).


Nieuws van de LVU

educatie n Workshops, lezingen en het Groot Leiderdorps Dictee: de Volksuniversiteit Leiderdorp heeft ook in november weer een gevarieerd en interessant programma.

Zevende Groot Leiderdorps Dictee

Op donderdagavond 22 november vanaf 20.00 uur dicteert burgemeester Laila Driessen alweer voor de zevende keer het Groot Leiderdorps Dictee. Plaats van handeling: de raadszaal in het gemeentehuis. De gemeente ontvangt de deelnemers gastvrij. De prijs voor de beste Leiderdorper wordt beschikbaar gesteld door Boekhandel de Kler.

Het dictee staat open voor allen. Behalve individuele deelnemers worden ook teams van drie tot vijf personen verwelkomd. Aanmelding met een mailbericht naar info@volksuniversiteitleiderdorp.nl.

Over pannekoek of pannenkoek

De workshop 'Over pannekoek of pannenkoek' zet in één avond de puntjes op de i. Ideaal als voorbereiding op het Groot Leiderdorps Dictee, maar ook geschikt als u niet aan het dictee meedoet. Ruggegraat of ruggengraat? Meeëten of mee-eten? Niveaus of niveau's? Gegoogled of gegoogeld? Zzp'er of zzp-er? Eén les, en u ziet hoe eenvoudig de regels zijn.

Donderdag 8 november, 19.30 – 21.30 uur.

Chocoladeletters maken en versieren

Vlak voor het sinterklaasfeest maakt u in deze workshop uw mooiste chocoladeletter ooit, die u kunt decoreren met chocoladebloemen. Tijdens deze workshop spuit u twee letters in de smaak die u wilt. U maakt ook een chocolade pietenkopje, een mijter en de staf van Sinterklaas. U kunt uw chocoladeletters meenemen in een mooi doosje met transparante deksel. Zo wordt het een extra leuk (schoen)cadeau!

Woensdag 7 november, 14.00 – 16.30 uur of maandag 12 november, 19.30 – 22.00 uur.

Cyclus 'Mozart en de opera's'

De bekende musicologe Aukelien van Hoytema verzorgt voor de LVU, in samenwerking met Muziekonderwijs Leiderdorp (MOL), een cyclus van drie lezingen over Mozart en de opera's, uiteraard mét muziek. U kunt voor de serie of voor afzonderlijke lezingen inschrijven.

Het programma: donderdag 8 november (20.00-21.30 uur): De jonge opera's, zoals Idomeneo; woensdag 22 november (20.00-21.30 uur): De Da Ponte opera's: Le nozze di Figaro, Don Giovanni en Cosi fan tutte; donderdag 6 december (20.00-21.30 uur): De late opera's, die Zauberflöte en La Clemenza di Tito.

Erfbelasting en estate planning

Een lezing over alles waarmee u te maken krijgt als het gaat om erfrecht en erfbelasting. Estate planning is juridische en fiscale begeleiding van het behoud van vermogen en behandelt vragen als wie krijgt mijn erfenis, hoeveel belasting wordt daarover betaald, hoe kan ik het vermogen in de familie houden? Ook komen levenstestamenten aan de orde.

Woensdag 14 november, 19.30 – 22.00 uur.

Informatie en aanmelding: via de website www.volksuniversiteitleiderdorp.nl, e-mail info@volksuniversiteitleiderdorp.nl of tel. (071) 5411732, of kom langs op het LVU-bureau in De Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110 (maandag t/m vrijdag 9.30-12.00 uur).