Woord, beeld en muziek in de Scheppingskerk

Themaweekend n Muziek en schilderijen bepalen de sfeer in de Scheppingskerk in het eerste weekeinde van november. De zeven hemelsferen staan zaterdag centraal bij de expositie met schilderijen van Piet Wolvers uit Zoeterwoude en ook bij de speciale zondagmiddagdienst van Woord, Beeld en Muziek onder leiding van ds. Stephan Kurtzahn.

De keuze voor dat thema is een bewuste, legt Stephan Kurtzahn uit. "November is de maand van Allerzielen. We zijn bezig met rouw en verdriet om overledenen, maar deze dienst geeft ook hoop."

Ook de schilderijen van professional Theo Wolvers gaan over het centrale thema: '7 Sferen in het Hiernamaals'. De expositie is de Scheppingskerk is op zaterdag 3 november van 11.00 tot 17.00 uur.

De viering op zondag 4 november begint om 16.30 uur. Muzikale medewerking verlenen het octet Art Vocals (leden van het Leiderdorps kamerkoor) en Bello Classici ( piano en dwarsfluit). Hun spirituele muziek past bij het thema van de viering en geƫxposeerde schilderijen.

Na afloop van de dienst is er onder het genot van een hapje en een drankje nog gelegenheid om na te praten, de schilderijen te bekijken en eventueel het boekje (met afbeeldingen en het ontstaan van de schilderijen) te kopen. De opbrengst komt geheel ten goede aan hospice Issoria. De toegang tot de expositie en de viering is gratis.


Koffie-inloop alleengaanden

Gezelschap n De koffie-inlopen voor alleenstaanden/-gaanden/singles, elke eerste zondag van de maand, trekken steeds meer bezoekers. Dat is reden dat de eerstvolgende inloop, op zondag 4 november van 11.00 tot 13.00 uur, plaatsvindt in La Place aan de Persant Snoepweg 2 in Leiderdorp.

Ook de koffie-inloop van oktober vond plaats in La Place en dat beviel uitstekend. De ruimte is licht en de sfeer was, zoals altijd, ongedwongen. Iedereen die alleen is en wat gezelschap zoekt, is van harte welkom. Bezoekers van de inloop worden begroet bij de ingang.

Wie elke maand op de hoogte gehouden wil worden van alles wat de koffie-inlopen betreft en de juiste locatie, kan zijn mailadres doorgeven via leiderdorpsamenuit@gmail.com of bellen naar (071) 589 65 51.