Martin Hendriksma deelt zijn passie voor de Rijn

lezing n Martin Hendriksma houdt dinsdagmorgen 6 november bij het Vrouwen Netwerk van Buurtvereniging Zijlkwartier een lezing over de rivier de Rijn.

Martin Hendriksma is schrijver, verhalenverteller, journalist en redacteur. In 1989 publiceerde 'De Groene Amsterdammer' zijn eerste verhaal en sindsdien heeft hij van zijn passie voor taal zijn vak gemaakt. Hij is inmiddels schrijver van ontelbare verhalen en vele boeken en eindredacteur van diverse vakbladen.

Eind vorig jaar verscheen 'De Rijn, Biografie van een rivier', zijn nieuwste boek dat direct omarmd werd door de media. In vierhonderd pagina's beschrijft hij de 'persoon' de Rijn, "met haar wisselende humeuren en temperamenten, wispelturig en onberekenbaar". Als het ware laat hij "het Rijnwater uitstromen over de bladzijden", zoals hij zelf zegt.

Martin Hendriksma gaat zijn passie voor de Rijn op zijn publiek overbrengen, dat is zeker. Dat doet hij met een kennisquiz (voor ons Leiderdorpers, door onze band met de Rijn natuurlijk een uitdaging!) en daarna met een boeiende lezing over het 'leven' van deze fascinerende, intrigerende rivier.

Vrouwen Netwerk

Het Vrouwen Netwerk organiseert, onder de paraplu van Buurtvereniging Zijlkwartier, elke maand een lezing en eens per jaar een dagtocht. Wie de lezing van Martin Hendriksma wil bijwonen, kan in het buurthuis aan de Van der Marckstraat 19 terecht vanaf 9.30 uur. De lezing is van 10.00 uur tot ca. 12.00 uur. Voor leden is de toegang gratis, niet-leden wordt een vergoeding gevraagd van € 3,00. Neem voor meer informatie contact op met Agatha Kwant via email akwalub@casema.nl