Humor in wachtruimte eerste hulp

n Avondvullende klucht Open Doek

toneel n Voor de voorstelling van dit jaar begeeft de Leiderdorpse toneelvereniging Open Doek zich in ziekenhuissferen. Op zaterdagavond 10 november staat de opvoering van 'Extra hulp op de eerste hulp' op het programma. Een avondvullende klucht in drie bedrijven van H. Roede die zich afspeelt in de wachtruimte van een regionaal ziekenhuis.

Korte inhoud: De verstrooide dokter Hogebaum (Martin v Geffen) wil met pensioen, maar zal eerst zijn opvolger nog inwerken. Wanneer Joop (Martijn Mulder) door het uitzendbureau wordt langs gestuurd voor de vacature van schoonmaker, wordt hij door hem aangezien voor de nieuwe dokter. Joop gaat zijn uiterste best doen om deze aantrekkelijke functie te vervullen. En jawel, de ingrediënten voor een hilarische klucht zijn aanwezig. Als Nella (Roos van Geffen) dan langskomt om een van haar vele klachten te laten onderzoeken en Rebecca (Mariëlle van Gijzen) belangstellend komt informeren of de nieuwe dokter een goede partij voor haar kan zijn, is de chaos compleet. Dan wordt meteen duidelijk dat de kwaliteit van het ziekenhuis te wensen over laat. Ondanks alle inzet van de verpleegkundigen Joke (Marjolijn Rijnsburger) en Annie (Roos Nieuwenhuis). Ook de arrogante manager (Roel Beijer) kan het tij niet keren. En als dan ook nog een inspectrice van de volksgezondheid (Alice le Maître) bij toeval langskomt, kan alleen de echte nieuwe dokter (Marcel vd Hoogt) de zaak nog redden… Enfin, in een klucht is alles mogelijk.

'Extra hulp op de eerste hulp' wordt geregisseerd door Jack Beijer. Liesbeth Kersbergen is souffleur.

Toneelvereniging Open Doek, onderdeel van Buurtvereniging Zijlkwartier, verzorgt al vanaf 1948, zeventig jaar dus, toneeluitvoeringen. Bijna altijd wordt voor een klucht of komisch blijspel gekozen. De vaste bezoekers smullen er van. De gymzaal van Buurtvereniging Zijlkwartier wordt omgetoverd in een heus theater en de tweehonderd toeschouwers genieten gratis (de leden) of voor slechts € 6,00 (overige belangstellenden) van een heerlijk avondje uit in de eigen omgeving. De opvoering van zaterdag 10 november begint om 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur) in wijkcentrum Zijkwartier aan de Van der Marckstraat 19 in Leiderdorp.