'Cuban-Man' van Evan Kievit. | Foto: PR
'Cuban-Man' van Evan Kievit. | Foto: PR Foto: PR

Kunstenaar Evan Kievit vindt overal inspiratie

expositie n Tot 7 januari 2019 exposeert de 26-jarige Evan Kievit in de vitrine van Kunstkring Leiderdorp in De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110, Leiderdorp. Evan haalt zijn inspiratie uit zijn directe omgeving: een mooie foto van een Cubaan of een reclamefoto voor een brillenmerk. Hij ziet dan een mogelijkheid om er iets mooiers van te maken.

Het werk van Evan is niet makkelijk te omschrijven. Hij gebruikt verschillende technieken en is nog aan het experimenteren. Dat is het leuke van zo'n jonge kunstenaar: de weg ligt nog helemaal open.

Als jongen van een jaar of zes tekende hij al anders dan andere kinderen, en zelfs ook dan menig volwassene. Hij 'zag' dingen en eigenschappen in zijn object die anderen niet zagen of althans niet in hun tekening verwerkten. Op school was daar niet extra aandacht voor, maar thuis werd deze bijzondere gave van Evan wel gesignaleerd en gestimuleerd. Na de middelbare school volgde hij met succes een opleiding tot grafisch vormgever. Hij is nu bezig met schilderen, tekenen en grafisch werk en experimenteert met markers.

Hoewel een ieder zal zien dat hier een kunstenaar aan het werk is, blijft Evan daar heel bescheiden over: "Mijn werken zijn voorwerpen die geen enkel ander nut hebben dan te worden bekeken. En door bekeken te worden laten ze de toeschouwer ervaren".

www.kunstkringleiderdorp.nl