In het park ontrolde zich het ene griezelige tafereel na het andere. | Foto: J.P. Kranenburg
In het park ontrolde zich het ene griezelige tafereel na het andere. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P. Kranenburg

Griezelen in De Houtkamp

griezelen n Zo'n honderdvijftig vrijwilligers toverden vrijdag 26 oktober een groot deel van De Houtkamp om in een waar griezelbos. Ondanks het natte weer kwamen 1.900 vooral jonge Leiderdorpers 's avonds naar park om zich de stuipen op het lijf te laten jagen tijdens de spannende spooktocht.

Corrien Janson van het Sociaal Cultureel werk Leiderdorp (SCw), de grote motor achter de organisatie van het evenement, keek maandag tevreden terug. "Het was weer veel drukker dan vorig jaar. Toen schatten we het aantal bezoekers op ruim 1.500. Doordat we dit keer vooraf polsbandjes verkochten, weten we dat het er nu nog 400 meer waren."

De bezoekers werden van half 7 tot 9 uur in groepjes toegelaten. Zig-zag hekken voor het startpunt van de spooktocht, tussen gebouw De Sterrentuin en de Rabobank, konden niet voorkomen dat de rij wachtenden rond half 8 was aangegroeid tot op de Laan van Berendrecht. Ze trotseerden de regen niet voor niets: eenmaal in het park ontrolde zich het ene enge tafereel na het andere .

Het evenement, dat dit jaar zijn vierde editie beleefde, wordt steeds groter en professioneler aangepakt, beaamt Janson. "Dit keer hebben we licht en geluid ingehuurd via een extern bedrijf. Ook op verzoek van de vrijwilligers die hun prachtig gegrimeerde gezichten beter wilden laten zien. Bovendien hebben we een flink aantal hekken neergezet om het spookhuis en een doolhof af te bakenen. Wat wel ontzettend veel werk was. Je moet het achteraf namelijk ook weer allemaal netjes opruimen, daar hebben we ons wel een beetje op verkeken."

Het succes smaakt naar meer, en ideeën voor volgend jaar zijn er genoeg. Maar of de spooktocht in De Houtkamp dan weer kan doorgaan, is onzeker. Het SCw wordt namelijk per 1 januari 2019 opgeheven. Het bedrijf Incluzio wordt dan verantwoordelijk voor het welzijnswerk in Leiderdorp. "Ik heb geen idee of Incluzio evenementen als dit over wil nemen", zegt Janson. "De afgelopen jaren hebben we bij de organisatie van de spooktocht nauw samengewerkt met Kirsten Remmers van dansschool De Rode Sneakerz. Op persoonlijke titel ben ik al wel met Kirsten plannen aan het maken voor komend jaar, maar het is nog even afwachten of dat gaat lukken."

Zie P11 voor een fototerugblik