Leuzen op de deur van De Menswording.
Leuzen op de deur van De Menswording. Foto: PR

LEZERS SCHRIJVEN

De redactie ziet uw brieven met interesse tegemoet, maar behoudt zich het recht voor brieven taalkundig aan te passen, in te korten of niet te plaatsen. Brieven mogen maximaal 250 woorden bevatten. Ingezonden brieven worden alleen geplaatst met naam en adres. Plaatsing van een brief houdt geen instemming van de redactie met inhoud of strekking in.

Graag meer zebrapaden

Aardig dat er nu een zebrapad ligt van de Laan van Berendrecht naar het Santhorst winkelgebied. Nog beter zou het zijn om ook de zebrapaden op de hoek Laan van Poelgeest–Laan van Ouderzorg naar het winkelgebied terug te brengen. Ook het zebrapad Splinterlaan–Laan van Ouderzorg zou weer terug moeten komen.

Door het vele sluipverkeer is het soms moeilijk om over te steken, de 30 km wordt massaal overschreden en controle is er nog nooit geweest sinds de invoering van de 30 km zones.

Het lijkt mij een goed idee om in het winkelgebied aan de Laan van Ouderzorg een knip in de straat te maken. Voor het winkelend publiek maakt het niks uit, maar het sluipverkeer stopt dan onmiddellijk.

A. van Altena, Leiderdorp

Red gebouw De Menswording

Bij de bewoners van de wijken Binnenhof en Voorhof wordt de bezorgdheid steeds groter: Wat gaat er gebeuren met de Menswording?

De Menswording, gebouwd in 1975, dus 43 jaar oud en dan al tegen de vlakte? Dat is kapitaalvernietiging! Het gebouw is altijd goed onderhouden en in prima staat.

Wat was burgemeester van der Have enorm trots op het enthousiasme van de vele tientallen mensen, die daar hard aan mee werkten! Het was ook de wens van de gemeente om er een multifunctioneel gebouw van te maken. Naast de kerkelijke functie, zag men het als openbare ruimte voor ontmoeting in de wijk.

Wat betekent het voor de parochianen, die nu naar de Meerburgkerk gaan, als de Menswording gesloopt zou worden?

Zou de verkoper zich vergist hebben?

Naam bekend bij de redactie.

Aanvullingen en verbeteringen

In de papieren krant van 17 oktober wordt in het artikel over de sanering van het grondwater onder de Kerkwijk gesproken over vervuilende vluchtige koolwaterstoffen. Dat klopt niet, het gaat hier om vluchtige chloorkoolwaterstoffen.

Rommelmarkt

koopjes n Marchingband Tamarco organiseert zondag 28 oktober van 10.00 tot 14.00 uur een gezellige rommelmarkt in en bij het clubgebouw aan de Van der Marckstraat 19b in Leiderdorp. Met allerhande koopjes en veel planten. Ook draait het Rad van Avontuur.