Nieuws van de LVU

educatie n Ook in november biedt de Volksuniversiteit Leiderdorp een scala aan cursussen en workshops. Hieronder een greep:

Nieuw: Frans voor beginners - Deze cursus van 8 lessen is bestemd voor diegenen die geen woord Frans spreken, maar dat graag willen leren, bijvoorbeeld om in de vakantie niet meer met de mond vol tanden te staan. Ook fijn voor mensen die lang geleden Frans hebben geleerd en bij wie de kennis helemaal is weggezakt. De eerste les op donderdag 1 november, 20.30–22.00 uur.

Meditatie en beweging - In deze cursus van vier tweewekelijkse lessen ervaart u door een afwisselend programma van bewegingsoefeningen en mediatievormen wat mediatie voor u kan betekenen, verdiept u uw ervaring met meditatie en leert u hoe u meditatie kunt toepassen. Start: vrijdag 2 november, 9.30–10.45 uur.

Lachen is gezond - Lachen heeft een positieve uitwerking op uw leven. Door te lachen worden uw buikspieren vol energie versterkt en uw spieren en gewrichten soepel gemaakt. Na een inleiding met eenvoudige opwarmende oefeningen doet u in de workshop 'Fit door lachen en bewegen' allerlei lachoefeningen en spelletjes die de lach opwekken, en sluit u af met een lachmeditatie. Maandag 5 november, 10.00–12.00 uur.

Creatief schrijven - In vijf lessen ontwikkelt u uw creativiteit en ontdekt u nieuwe wegen om tot schrijven te komen! In iedere les begint u aan een opdracht die u thuis verder uitwerkt. Gezamenlijk worden de geschreven teksten besproken, zo leert u van de docent én van de andere deelnemers. Schrijfervaring is niet nodig, affiniteit met taal is een pré. Het plezier in schrijven staat voorop. Eerste les: maandag 5 november, 10.00–12.00 uur.

Chocoladeletters maken en versieren - Vlak voor het sinterklaasfeest maakt u in deze workshop uw mooiste chocoladeletter ooit, die u kunt decoreren met chocoladebloemen. Tijdens deze workshop spuit u twee letters in de smaak die u wilt. U maakt ook een chocolade pietenkopje, een mijter en de staf van Sinterklaas. U kunt uw chocoladeletters meenemen in een mooi doosje met transparante deksel. Zo wordt een extraleuk (schoen)cadeau! Woensdag 7 november, 14.00–16.30 uur of maandag 12 november, 19.30–22.00 uur.

Over pannekoek of pannenkoek - De workshop 'Over pannekoek of pannenkoek' zet in één avond de puntjes op de i. Ideaal als voorbereiding op het Groot Leiderdorps Dictee op 22 november, maar ook geschikt voor wie aan het dictee meedoet. Ruggegraat of ruggengraat? Meeëten of mee-eten? Antioxidanten of anti-oxidanten? Niveaus of niveau's? Dinertje of dinertje? Gegoogled of gegoogeld? Zzp'er of zzp-er? Eén les, en u ziet hoe eenvoudig de regels zijn. Donderdag 8 november, 19.30–21.30 uur.

Informatie en aanmelding: W. www.volksuniversiteitleiderdorp.nl, E. info@volksuniversiteitleiderdorp.nl, T.: (071) 5411732 of op het LVU-bureau in de Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110 (maandag t/m vrijdag, 9.30-12.00 uur).