Illustrator Medy Oberendorff bekijkt de mooiste illustraties die gemaakt zijn door de kinderen van de Prins Willem-Alexanderschool.
Illustrator Medy Oberendorff bekijkt de mooiste illustraties die gemaakt zijn door de kinderen van de Prins Willem-Alexanderschool. Foto: PR

n Illustrator Oberendorff bezoekt Prins Willem-Alexanderschool

kinderboekenweek n De Prins Willem-Alexanderschool in Leiderdorp heeft weer een echt feestje gemaakt van de Kinderboekenweek 2018. Tijdens de opening werd een grote vriendschapsketting gevormd waarbij alle kinderen en ouders buiten, hand in hand, een lange sliert vormden.

Vorig jaar bracht schrijver Mark Haayema een bezoek aan de school. Dit jaar kwam de illustrator van zijn boeken langs, Medy Oberendorff. Zij heeft onder andere de boeken Johannes de parkiet en Het groot insectenboek geïllustreerd. De kinderen hadden van te voren al vragen bedacht en zo werd het een erg leuke presentatie, waarbij Medy voorlas en tevens uitlegde hoe zij haar prachtige prenten maakt.

Door Medy geïnspireerd, hebben alle kinderen illustraties gemaakt. Alle kinderen hebben gezamenlijk de mooiste tekening per groep gekozen. Medy heeft zelf ook alle illustraties bewonderd en was blij verrast door het mooie werk. Tijdens de afsluiting van de Kinderboekenweek zijn deze illustraties bekroond met een 'gouden' penseel.