Alle winnaars bij elkaar met in de groene shirts de kampioenen van de School Kastanjelaan. | Foto: J.P. Kranenburg
Alle winnaars bij elkaar met in de groene shirts de kampioenen van de School Kastanjelaan. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Velocitas zet belangrijke stap naar handhaving

Korfbal n Velocitas heeft een belangrijke stap gezet in de strijd om handhaving in de overgangsklasse. De debutant won met 12 - 16 van hekkensluiter Die Haghe, waarmee de Leiderdorpers nu op 3 punten afstand van de laatste plaats staan. Met de tweede overwinning op rij komt Velocitas ook op gelijke hoogte met VEO.

Door: Siebe Schuemie

Vorige week had Velocitas een wake up call nodig om een vroeg opgelopen achterstand ongedaan te maken. Een wijze les die is blijven hangen, want op het veld van Die Haghe vlogen de Leiderdorpers uit de startblokken.

Een vroege treffer van Ivar van Driel opende de score. Daarna ging de score nog heel even gelijk op, maar waren het de Leiderdorpers die op het scherpst van de snede schoten. Met goals van onder andere Christel Zwanenburg, Mitchell de Boer en Joachim Jägel liepen de Leiderdorpers uit naar een 2 – 6 voorsprong.

Die Haghe wachtte niet af en bracht al snel een lange heer in de ploeg. Velocitas zag zich genoodzaakt om het aanvalsspel aan te passen. Dat gebeurde secuur en met geduld, waardoor de Leiderdorpers de voorsprong vasthielden tot de rust: de kleedkamers werden opgezocht met een stand van 12 - 8.

De bespreking tijdens de rust stond in het teken van één opdracht: niet verslappen. Daar werd voor 50 procent gehoor aan gegeven. De aanval miste scherpte in het tweede part. Maar Coach Leo van den Bos zag zijn ploeg wel ijzersterk verdedigen, waardoor de overwinning niet meer in gevaar kwam. Eindstand: 12 - 16.

Velocitas loopt 3 punten uit op Die Haghe en komt nu op gelijk hoogte met VEO. De laatste wedstrijd voor de seizoensonderbreking is tegen Meervogels. Dat wordt een pittige: de eerste ontmoeting eindigde in 12 - 18 voor de ploeg uit Zoetermeer. Hopelijk zorgt de overwinningsreeks voor de benodigde vleugels tegen Meervogels.


School Kastanjelaan grote winnaar Schoolbasketball toernooi 2018

basketbal n Zowel het meisjes- als het jongensteam van de School Kastanjelaan toonde zich de sterkste op het Leiderdorpse Schoolbasketbal toernooi 2018.

Al vele jaren organiseren Basketball Vereniging Leiderdorp en Sportfondsen Leiderdorp het basketbaltoernooi voor basisscholen. Woensdag 17 oktober deden zeven scholen mee. De Hasselbraam, De Hobbit, 't Bolwerk, de School Kastanjelaan en de Prins Willem-Alexanderschool kwamen met een jongens- en een meisjesteam, Daltonschool De Leeuwerik en De Regenboog hadden alleen een jongensteam.

De inzet was groot, de aanmoedigingen langs de kant oorverdovend. Aan het eind van de succesvolle middag in sporthal De Bloemerd werden de bekers namens BVL uitgereikt door Simone van Meurs.

De grootste beker bij de meisjes was voor de School Kastanjelaan, 't Bolwerk werd tweede en De Hobbit derde. Ook bij de jongens pakte de School Kastanjelaan de eerste prijs, gevolgd door De Hasselbraam (2e) en De Regenboog (3e).

Tweemaal de Kastanjelaanschool als schoolkampioen betekent een serieus ijzersterke lichting basketballers! Wie daagt ze in 2019 uit?


Spectaculair programma tijdens de 24e Leiderdorpse sportverkiezing

prijzen n De Leiderdorpse Sportverkiezingen 2018 vinden plaats op vrijdagavond 30 november in de grote zaal van Zalencomplex A4 aan de Elisabethhof. Dat betekent dat er dit jaar genoeg ruimte is voor alle belangstellenden.

Iedereen die wil, kan er dus bij zijn als de prijzen worden uitgereikt aan de sportvrouw, de sportman, de sportclub, het sportteam, de sportvereniging, de sporttalenten en de sportvrijwilliger van het jaar.

Wel moet de organiserende Stichting Sport Promotie Leiderdorp, om de kosten te dekken een kleine toegangsprijs vragen. Maar daar krijg je dan ook wat voor. De sportverkiezingsavond belooft een waar spektakel te worden. Zo komt waterpolo-international Iefke van Belkum wat vertellen over haar sport en hoe zij dit alles beleeft heeft. De ID Dance Factory presenteert zich met vrolijke en aanstekelijke dansen, de Campoeira dansers gaan het publiek verbazen met een fantastische Zuid-Amerikaanse versie van dans en acrobatiek en tenslotte komen er zangers en of zangeressen om de zaal in goede sferen te brengen. Na afloop is er gelegenheid om de winnaars te spreken en te feliciteren en de after-party mee te maken.

Meer informatie volgt later in deze krant.