Afbeelding
Foto:

AGENDA Filmhuis Leiderdorp

Donderdag 1 november, 20.00 uur

MY HOUSE IN UMBRIA, van Richard Loncraine

Een trein die zachtjes over de glooiende heuvels van het Italiaanse platteland tuft, ontploft. In een van de rijtuigen bevinden zich vier overlevenden: 'De Generaal', een bejaarde Engelse gentleman; Werner, een jonge Duitser; Aimee, een achtjarig meisje dat haar ouders bij de bomaanslag verloor en Emily Delahunty, een Engelse romanschrijfster.

Donderdag 15 november, 14.00 uur

LIFE OF PI, van Ang Lee

Na een schipbreuk belandt Pi op een reddingsboot met een gevaarlijke Bengaalse tijger. Samen worden ze geconfronteerd met tegelijk de schoonheid en wreedheid van de natuur. Life of Pi is gebaseerd op het verhaal van de Canadese schrijver Yann Martel die hiervoor de MAN Brooker Prize won.

Donderdag 13 december, 14.00 uur

AS IT IS IN HEAVEN, van Kay Pollak

Dirigent Daniel Daréus toert om de wereld met zijn wereldberoemde muziekstukken en staat dag na dag op het podium. Tot hij een hartaanval krijgt. Zijn dokter adviseert hem rustig aan te doen. Hij keert terug naar zijn geboortedorp en neemt een andere naam aan om zijn aanwezigheid geheim te houden.

Plaats: Filmhuis Leiderdorp, De Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110, 2352 KA Leiderdorp. Reserveren via: info@filmhuisleiderdorp.nl. Toegang: 7,50 p.p., donateurs: 5,00. Betaling: contant aan de zaal.


Muzikaal Tuynieren met The Roadman Brothers

muziek n Zondag 28 oktober is er weer een Muzikaal Tuynieren in het Leiderdorpse café-restaurant De Hollandsche Tuyn start. Dit keer staat de middag in het teken van het duo Johan Merbis en Marcel Kastrop, oftewel The Roadman Brothers.

The Roadman Brothers hebben nog niet eerder opgetreden in de Muzikaal Tuynieren reeks. Zij spelen voor elk wat wils: ballads, popmuziek, rock, house en Nederlandstalig. Stilzitten is er niet bij en meezingen moet.

Het optreden is van 16.00 tot ca. 18.00 uur. De toegang is gratis.

Zoals gebruikelijk kan na afloop van het optreden genoten worden van een eenvoudige maar smakelijke maaltijd voor slechts € 12,50 per persoon. De dagschotel bestaat dit keer uit een half kippetje, Franse frites en gemengde salade. Reserveren voor het eten via tel. (071) 5411464 is gewenst .

De Hollandsche Tuyn ligt aan de Hoofdstraat 24 in Leiderdorp. Meer info op www.dehollandschetuyn.nl of op Facebook.


'Still Alice' te zien in Scheppingskerk

film n In de Kapelzaal van de Scheppingskerk in Leiderdorp wordt donderdagavond 25 oktober de film 'Still Alice' vertoont.

Still Alice, met een hoofdrol voor Julianne Moore, is een verfilming van het bekroonde boek 'Ik mis mezelf'. Het vergaal gaat over Alice, die haar leven goed voor elkaar heeft. Ze heeft een leuke man, drie volwassen kinderen en een prestigieuze baan als taalwetenschapper op Harvard University. Maar langzamerhand raakt Alice de grip op haar geordende leven kwijt. Al snel blijkt dat ze Alzheimer heeft, ook al is ze pas 50 jaar oud. De wereld die ze kende wordt steeds kleiner. Alice moet haar leven en haar relaties opnieuw leren vorm geven. Het draait niet meer om de toekomst, maar om het moment. En om jezelf blijven, terwijl alles om je heen verandert.

Julianne Moore wordt geroemd door de wijze waarop ze haar personage Alice neerzet en ontving voor haar rol een Oscar.

De Scheppingskerk ligt aan de Van Poelgeestlaan 2. De film begint op 25 oktober om 20.00 uur. De toegang bedraagt € 5,00, inclusief consumpties.


Optreden Iers mannenkoor 'Why Not' bij Pluspunt

zang n Bij ouderenorganisatie Pluspunt kan zaterdagmiddag 10 november geluisterd worden naar prachtige Ierse muziek. Dan treedt hier het Iers mannenkoor 'Why Not' op.

Het koor bestaat uit twaalf zangers die worden begeleid door een accordeonist, violist, gitarist en fluitist. Een groep enthousiaste zangers en muzikanten met een grote liefde voor Ierse traditionals, ballads, pubsongs en alles daar tussen in. Het koor treedt al voor de derde keer op bij Pluspunt op verzoek van het publiek. Zij hebben onlangs een CD uitgebracht en gepresenteerd in Katwijk.

Toegang is gratis op vertoon van een toegangsbewijs. Vanaf dinsdag 23 oktober zijn de kaarten op te halen bij Pluspunt aan de Splinterlaan 156 in Leiderdorp op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur.

De Roadman Brothers. | Foto: PR