Park De Houtkamp wordt vrijdag helemaal in griezelsferen gebracht. | Archieffoto: J.P. Kranenburg
Park De Houtkamp wordt vrijdag helemaal in griezelsferen gebracht. | Archieffoto: J.P. Kranenburg Foto:

Griezelen in De Houtkamp

spooktocht n Het wordt griezelen in De Houtkamp op vrijdagavond 26 oktober. In het kader van Halloween organiseert het Sociaal Cultureel werk Leiderdorp dan weer een spooktocht door het Leiderdorpse park. In totaal zetten 150 vrijwilligers zich in om er een onvergetelijk evenement te maken.

De spooktocht start tussen gebouw De Sterrentuin en de Rabobank, tegenover winkelcentrum Santhorst. Deelnemers worden in kleine groepjes toegelaten tussen 18.30 en 21.00 uur.

De tocht begint met een sprookjesbos, vooral geschikt voor jonge kinderen. Aan het eind van het sprookjesbos kunnen zij met hun ouders doorlopen naar Brasserie Park voor een kinderdisco met Dj Jord.

Wie durft kan verder lopen voor de griezeltocht. Er is een speciaal doolhof met optreden van de Rode Sneakerz. En vergeet niet te kijken naar de 'act de Fuego'.

polsbandje

Wie de spooktocht wil lopen, moet een polsbandje hebben. Die zijn nu al voor 1,00 euro te koop bij Den Elzen schoenmode aan de Van Diepeningenlaan 108. Op vrijdag 26 oktober kosten ze € 2,50.

Kijk voor meer informatie op www.dwarsleiderdorp.nl.


Kerstmarktreis naar Brussel en Gent

uitstapje n Buurtvereniging Zijlkwartier organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 december een tweedaagse kerstmarktreis naar Brussel en Gent, waarbij de deelnemers worden vervoerd per bus.

Het is alweer voor de zestiende keer dat Buurtvereniging Zijlkwartier in de aanloop naar kerstmis een bezoek een kerstmarkt organiseert. Op veler verzoek is ook dit jaar gekozen voor een tweedaags uitstapje, waarbij de deelnemers vrijdagmiddag en zaterdagmorgen de tijd hebben om de twee steden te ontdekken.

Dit jaar voert de reis naar Brussel en Gent. De bus vertrekt vrijdag vanaf Leiderdorp naar de hoofdstad van België, Brussel. Jaarlijks vindt hier de grootste kerstmarkt van het land plaats. Meer dan 240 kraampjes kleuren de oude straten en gezellige pleinen van het historische centrum. Voor de overnachting wordt een hotel in Aalst gereserveerd.

Zaterdagochtend gaat de reis verder naar Gent. De kerstmarkt in deze authentieke Belgische stad is uitgegroeid tot een waar evenement, de Gentse Winterfeesten. En extra bijzonder is dat deze kerstmarkt wordt georganiseerd in de setting van misschien wel de mooiste binnenstad van Europa rondom de prachtig verlichte Sint Baafskathedraal.

De prijs voor dit weekend is € 71,00 per persoon op basis van een tweepersoons kamer, inclusief busvervoer, hotel met ontbijt en reserveringskosten. Wie mee wil, kan een mailtje met naam, adres, woonplaats en telefoonnummer sturen naar buurthuis@zijlkwartier.nl. Eind oktober komt de bevestiging met betalingsgegevens, de hotelgegevens en de vertrekinformatie. Bel voor meer informatie naar Hans Roest, tel. 06-23254906 (op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur).


Zangstemmen om van te genieten

concert n Met de uitnodigende titel Enjoy the Voices hoopt vierstemmig Gemengd Koor Appassionato alle muziekminnenden in Leiderdorp en de ruime regio te 'verLeiden' om te komen luisteren naar hun tweejaarlijkse concert op zaterdagavond 10 november om 20.00 in de Dorpskerk aan de Hoofdstraat 19 in Leiderdorp.

Het in maart 2001 opgerichte koor bestaat uit ruim dertig leden. Uitgangspunt voor Appassionato is altijd het 4-stemmige zingen geweest. Ook nu weer zingt het koor een even enthousiaste als melodieuze mengeling van melodieën, die vanuit de hele wereld zijn komen overwaaien. Naast professionele pianobegeleiding wordt het concert extra opgeluisterd door een eveneens professioneel strijkkwartet bestaande uit twee violen, een cello en een contrabas. Dit strijkkwartet zal ook voor het muzikale intermezzo zorgen. De koordirectie is ook nu weer in handen van dirigent Rob van Efferink

Kaarten kosten € 12,50 en zijn te koop via de leden (meer info via info@appassionato.nl of www.appassionato.nl) en aan de zaal.

Gemengd koor Appassionato. | Foto: PR