Springen voor spieren

actie n Vier studenten van de Hogeschool Leiden willen op woensdag 24 oktober in trampolinepark Trixs Leiderdorp 24 uur lang één trampoline in beweging houden. Dit doen ze voor het Prinses Beatrix Spierfonds, dat zich inzet voor het onderzoek naar spierziektes. De studenten hebben al meer dan 1.000 euro opgehaald, maar de doelstelling is natuurlijk nog hoger. Het is mogelijk de actie te steunen met een donatie op www.spieractie.nl/team/springenvoorspieren.

Zelf komen springen voor het Spierfonds kan ook. Belangstellenden zijn op 24 oktober tussen 18.00 en 21.00 uur welkom in Trixs Leiderdorp. Er zijn dan verschillende leuke activiteiten te doen. Reserveren kan via www.trixs.nl. De opbrengst gaat volledig naar het Spierfonds.


7.330 euro voor Nierstichting

Collecte n De collecte van de Nierstichting in Leiderdorp, die plaats vond in de week van 17 tot en met 22 september, heeft 7.330 euro opgebracht. Enthousiaste wijkcoördinatoren en bijna 120 collectanten hebben hun uiterste best gedaan voor deze collecte die het motto 'Geef Leven' had.

Voor 2019 zoekt de Nierstichting nieuwe wijkcoördinatoren en collectanten. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij René van Doorn, tel. (071) 5895705.


Lichtjesavond

gedenken n Op vrijdag 2 november vindt de jaarlijkse LIchtjesavond plaats op de Leiderdorpse begraafplaats. Iedereen die een dierbare wil gedenken is vanaf 19.45 uur van harte welkom op de verzamelplaats vóór de aula. Om stipt 20.00 uur vindt de bijeenkomst plaats. Op het binnenplein worden, samen met het koor Young@Heart, enkele liedjes gezongen. Daarna kunnen lichtjes bij de graven worden geplaatst of bij de vuurkorven. Na afloop is er koffie/thee bij Brasserie Park. Voor meer informatie: mail naar lichtjesavondleiderdorp@gmail.com of bel (071) 589 65 51.


Stiltewandeling

Bezinning n Het Centrum voor Bezinning en Inspiratie organiseert elke vierde woensdag van de maand een Stiltewandeling. De eerstvolgende is op 24 oktober, onder begeleiding van Liesbeth van Meeteren en Stephan Kurtzahn.

Bij de Stiltewandeling gaat het om rustig lopen, met volle aandacht, zonder te praten. Waarbij de deelnemers de ruimte, de natuur om zich heen en hun eigen stilte ervaren. Stilstaan, door te lopen.

De wandeling start na een korte introductie en meditatief moment in de Dorpskerk en duurt één à anderhalf uur, waarbij de lengte wordt aangepast aan het weer en de deelnemers. Bij terugkomst is er een gezamenlijke lunch waar ervaringen gedeeld kunnen worden.

Deelnemers verzamelen om 10.00 uur in het Trefpunt van de Dorpskerk. De kosten bedragen 5 euro p.p. inclusief lunch. Vooraf opgeven is noodzakelijk en kan via e-mail cbileiderdorp@gmail.com.