Nieuws van de LVU

educatie n De Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU) biedt de komende weken weer interessante cursussen, workshops en lezingen:

Nederlands met gebaren

Heeft u doven of slechthorenden in uw omgeving? Als u de gebarentaal beheerst kunt u veel beter met hun communiceren. In de cursus 'Nederlands met Gebaren' leert u zo'n 500 gebaren waarmee u in het dagelijks leven uit de voeten kunt. De cursus van 12 lessen start op maandag 29 oktober, 19.30 – 21.30 uur.

Themaworkshop 'Vilten: kralen en sieraden'

Met merinowol, warm water en zeep maakt u met uw handen vilt, waarvan u allerlei creaties kunt maken. Met schapenkrullen en zijden vezels en stoffen kunt u deze versieren. De LVU organiseert dit seizoen ongeveer eens per maand op maandagavonden (19.30 - 22.00 uur) zes viltworkshops, die steeds gericht zijn op het maken van specifieke vilten voorwerpen. Op maandag 29 oktober staan kralen en sieraden centraal.

U kunt zich inschrijven voor alle zes workshops, op een serie van drie vóór Kerstmis en op een serie van drie workshops ná Kerstmis. Inschrijving voor afzonderlijke workshops is ook mogelijk. Vraag het LVU-bureau naar de mogelijkheden.

De oudheid in de Oudheid

Niet alleen in onze tijd, maar al in de Oudheid stuitte men op resten van eerdere culturen en zelfs fossielen. Zo werden botten gevonden, die men toeschreef aan helden uit de mythologie. Fossielen zijn misschien de oorsprong van mythische wezens als de griffioen. Niet alleen werden oudheden opgegraven: in Pergamon en Rome zijn Griekse standbeelden gevonden, die al een paar honderd jaar oud waren toen ze naar deze steden werden gebracht. In Thessaloniki hebben de Romeinen zelfs een hele tempel verplaatst. In Egypte en het oude Nabije Oosten lieten koningen en priesters oude teksten overschrijven die een plaats kregen in hun bibliotheken. In deze lezing wordt u verteld hoe men in de oudheid tegen de oudheid aan keek. Dinsdag 30 oktober, 10.00 – 12.00 uur.

Meditatie en beweging

In deze cursus van vier tweewekelijkse lessen ervaart u door een afwisselend programma van bewegingsoefeningen en mediatievormen wat mediatie voor u kan betekenen, verdiept u uw ervaring met meditatie en leert u hoe u meditatie kunt toepassen. De eerste les is op vrijdag 2 november, 9.30 – 10.45 uur.

Lachen is gezond

Lachen heeft een positieve uitwerking op uw leven. Door te lachen worden uw buikspieren vol energie versterkt en uw spieren en gewrichten soepel gemaakt. Na een inleiding met eenvoudige opwarmende oefeningen doet u in de workshop 'Fit door lachen en bewegen' allerlei lachoefeningen en spelletjes die de lach opwekken, en sluit u af met een lachmeditatie. De workshop is op maandag 5 november, 10.00 – 12.00 uur.

Informatie en aanmelding

www.volksuniversiteitleiderdorp.nl, e-mail info@volksuniversiteitleiderdorp.nl, tel: (071) 5411732 of op het LVU-bureau in de Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110 (maandag t/m vrijdag, 9.30-12.00 uur).