Rondleiding exotische bomen

Natuur n Tussen alle inheemse bomen in het Leiderdorpse park De Bloemerd staan er ook 35 die niet in Nederland thuis horen. Het park is hierdoor een klein arboretum. Zondag 21 oktober verzorgt natuurkenner Aad Rijntalder een rondleiding langs deze exoten.

De wandeling start om 15.00 uur bij het hek van de kinderboerderij en gaat altijd door, weer of geen weer. Het maximum aantal deelnemers is vijftien (dat in verband met het informatiemateriaal).


Herfstbingo in buurtcentrum

Zijlkwartier n Op vrijdagavond 19 oktober organiseert Buurtvereniging Zijlkwartier een bingo-avond in het buurtcentrum aan de Van der Marckstraat 19 in Leiderdorp. Er worden tien rondes gespeeld waarin per ronde drie mooie prijzen te winnen zijn. De laatste ronde is een superronde met waardebonnen.

Deelname kost € 15,00 voor de tien rondes. De organisatie probeert ook degenen die niets gewonnen hebben met de bingo naar huis te laten gaan met een troostprijsje, via een trekking uit een aantal opgehaalde bingokaarten.

En natuurlijk ontbreekt ook de verloting niet tijdens deze gezellige activiteit. De avond begint om 20.00 uur (deur open vanaf 19.30 uur) en duurt tot ca. 23.00 uur waarna er nog tijd is om een uurtje na te praten.