Sinds donderdag ligt er een keurig zebrapad tussen de Laan van Berendrecht en de Santhorst. | Foto: J.P. Kranenburg
Sinds donderdag ligt er een keurig zebrapad tussen de Laan van Berendrecht en de Santhorst. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: J.P.Kranenburg

Veilig oversteken naar Santhorst

n Zebrapad vanaf Laan van Berendrecht aangelegd

zebrapad n Het heeft wat langer geduurd dan verwacht maar donderdag 11 oktober is de oversteekplaats van de Laan van Berendrecht naar winkelcentrum Santhorst dan toch gerealiseerd.

De fracties van D66 en CDA in Leiderdorpse gemeenteraad verzochten al anderhalf jaar geleden het toenmalige college van burgemeester en wethouders een zebrapad aan te leggen in het verlengde van de Laan van Berendrecht. Zij hadden van veel met name oudere Leiderdorpers gehoord dat ze zich als voetgangers onveilig voelden wanneer ze hier wilden oversteken. Het college hield de boot aanvankelijk af omdat het gebied voldoet aan de richtlijnen van Duurzaam Veilig, maar besloot na aandringen van de raad toch de situatie nog eens te onderzoeken. In maart dit jaar kwam de belofte dat in het tweede kwartaal van 2018 een verhoogde voetgangersoversteekplaats aangelegd zou worden.

Die planning is niet gehaald, wat voor D66 burgerlid Jurriaan Duijn reden was begin deze maand aan de bel te trekken. Hij kreeg te horen dat er vertraging was opgetreden vanwege onderbezetting op de afdeling verkeer, de bouwvak en het kentekenonderzoek in de gemeente, maar dat de klus op 11 oktober geklaard zou worden. En dat is inderdaad gebeurd, de zebra ligt er.

D66-fractievoorzitter Jeroen Hendriks toonde zich maandagavond in de gemeenteraad tevreden: "Ik ben gaan kijken en er wordt netjes gestopt voor de zebra, dus volgens mij werkt hij als een tierelier."


Tweedehands speelgoedbeurs in Dwars

Verkoop n De vrijwilligers van het voormalige tweedehands speelgoedwinkeltje in De Sterrentuin organiseren in het eerste weekend van november een speelgoedbeurs in gebouw Dwars aan de Bloemerd 1c in Leiderdorp (naast sporthal De Bloemerd).

De inname van speelgoed, dat in perfecte staat moet zijn, is op vrijdagavond 2 november van 19.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 3 november van 10.00 tot 12.00 uur. Deelnemers krijgen een lijst met hun klantnummer en prijzen hun speelgoed zelf. Van de verkoopprijs is 60 procent voor de inbrenger en 40 procent voor de organisatoren. De verkoop is op zaterdagmiddag 2 november van 13.00 tot 17.00 uur en op zondag 4 november van 11.00 tot 15.00 uur. Zondagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur kunnen inbrengers van speelgoed komen afrekenen en de niet verkochte spullen ophalen.

Voor meer informatie: stuur een e-mail naar dekoning123@casema.nl.