: Mannenkoor Vox Humana | Foto: Jan Luuk van Dijk
: Mannenkoor Vox Humana | Foto: Jan Luuk van Dijk Foto: PR

Zesde Arum Herdenkingsconcert

herinneringen n Op zondagmiddag 11 november vindt het zesde herdenkingsconcert van Arum Uitvaartzorg plaats in de Scheppingskerk in Leiderdorp. Nabestaanden delen er herinneringen en geven troost aan elkaar. Mannenkoor Vox Humana, sinds kort onder leiding van Jos Mans en het dames vocaal octet Mrs. Darcy brengen passende liederen ten gehore. Frank Sanders zal een persoonlijk woord uitspreken naar aanleiding van zijn verlies van Jos Brink. De organisatie verwacht weer een volle kerk.

Het herdenkingsconcert is een goede gelegenheid voor nabestaanden om elkaar te ontmoeten en te ondersteunen bij het verwerken van verlies. Ondanks gevoelens van gemis houdt dit concert herinneringen levend.Dit zesde herdenkingsconcert toont de persoonlijke wijze waarop Arum Uitvaartzorg haar diensten verleent. Nico Soek en Mariƫtte Keppel willen ook na een begrafenis of crematie van betekenis zijn.

Programma

Het concert begint om 15.30 uur en vanaf 15.00 uur is de Scheppingskerk open. Bezoekers worden ontvangen onder de klanken van harpmuziek. Vox Humana en Mrs. Darcy openen het concert met een fraaie bewerking van 'Ubi Caritas'. A capella zingen de acht dames onder meer 'Going Home', 'Lullaby' en 'Swing low'. Gevoelens van troost klinken uit de liederen van het mannenkoor, waaronder 'Lead me Lord', 'Be still my soul' en het traditionele 'Kum ba yah'. Het combineren van de dames- en herenstemmen komt tot uiting in 'Ave Verum Corpus' en in 'Hallelujah' van Leonard Cohen. Het programma wordt afgewisseld met enkele korte persoonlijke woorden van Frank Sanders en Paul van Ewijk.

Bijwonen

Wie het herdenkingsconcert wil bijwonen, kan gratis kaarten reserveren bij herdenkingsconcert@arumuitvaartzorg.nl. Een vrijwillige bijdrage komt ten goede aan Xenia, het hospice voor jongeren en jong volwassenen in Leiden.


Bestuur winkeliersvereniging Winkelhof gooit bijltje erbij neer

VERVOLG VAN VOORPAGINA

Door: Frans Brocken

Filippo is perplex over de handelswijze van het vastgoedbedrijf. "Jarenlang zijn we met Wereldhave opgetrokken. Denk maar aan het verzet tegen de detailhandel op het bedrijventerrein De Baanderij. De Raad van State heeft toen in ons voordeel beslist, dat detailhandel op een bedrijventerrein niet is toegestaan."

Wat kan Wereldhave hebben bewogen de zaken in eigen hand te nemen? De vraag stellen is hem beantwoorden, meent Filippo. "Het aandeel Wereldhave maakt momenteel op de beurs een moeilijke periode door."

Het besluit om de stekker uit de winkeliersvereniging te trekken,was niet eenvoudig, vertelt Filippo. "Ik heb er nachten van wakker gelegen. Maar tijdens de jaarvergadering in september bleek dat alle leden er achter staan."

Intocht Sinterklaas

Wel maakt het bestuur, in demissionaire vorm, dit jaar nog vol. "Ook de intocht van Sinterklaas en de activiteiten in het kader van kerst gaan gewoon door, die staan al op de rails", verzekert Filippo. "Maar hoe het volgend jaar gaat, weten we niet. De winkeliers willen graag ook in de toekomst doorgaan met dit soort lokale acties maar dan moet Wereldhave wel bereid zijn dat te betalen. Dat hebben we dan zelf niet meer in de hand."

Wereldhave stelt in een verklaring, dat er naar wordt gestreefd het winkelcentrum een aantrekkelijker uitstraling te geven. Zo wordt er gewerkt aan de bewegwijzering in het centrum, verbeteringen in de parkeergarage. Ook worden de toiletgroepen en de kinderspeelvoorzieningen onder handen genomen.


Samenwerking Sportfondsen en Kinderhaven

Vanaf deze week biedt kinderopvangorganisatie Kinderhaven ouders de mogelijkheid hun kinderen tijden de naschoolse opvang bij zwembad de Does te laten zwemmen voor het zwemABC. Met de ondertekening van een contract werd maandagochtend in De Does de samenwerking tussen Kinderhaven en Sportfondsen Leiderdorp officieel vastgelegd. De professionele zweminstructeurs van zwembad de Does kijken er naar uit om de kinderen te verwelkomen bij hun zwemlessen. Op de foto manager Ferdy Dreef van Sportfondsen en Kristel Akerboom van Kinderhaven die namens hun organisaties tekenden. | Foto: J.P. Kranenburg

Afbeelding