De Leiderdropjes worden verpakt. | Foto: PR
De Leiderdropjes worden verpakt. | Foto: PR Foto: PR

Verkoop Leiderdropjes voor het goede doel

VERVOLG VAN VOORPAGINA

De verkoop van de potjes gaat via verschillende kanalen. In de eerste plaats worden ze gesleten aan bedrijven, die ze weggeven als relatiegeschenk. "Zo hebben we er in anderhalve week al 2.000 weggezet", kan Van der Hoeven melden. Ook zijn ze te koop in verschillende Leiderdorpse winkels. Bij Sport2000 en Foto Filippo in winkelcentrum Winkelhof en Kookplanet bij winkelcentrum Santhorst staan al displays met Leiderdropjes op de toonbank en er zitten nog meer verkooppunten in de pen.

Verenigingen profiteren ook

Bovendien krijgen ook Leiderdorpse verenigingen de gelegenheid de Leiderdropjes te verkopen. "De clubs krijgen dan zelf 1,50 euro voor elk verkocht potje; ze mogen best een graantje meepikken, zo ondersteunen wij meteen het Leiderdorpse verenigingsleven", zegt Van der Hoeven.

Xenia

Als alle potjes verkocht zijn, moet dat – met aftrek van kosten – 12.000 euro voor het goede doel opleveren. Het overgrote deel daarvan gaat naar jongerenhospice Xenia. Daar is het geld hard nodig, weet Botden. "Xenia heeft een jaarlijks exploitatietekort van 170.000 euro. Dat komt doordat veel van de ongeneeslijk zieke jongeren en jongvolwassenen die daar een tijd verblijven, uiteindelijk toch thuis bij hun ouders of gezin sterven. En de regelgeving zit zo in elkaar dat het hospice dan voor hen geen geld krijgt. Het is elk jaar weer een behoorlijke inspanning om dat gat met sponsoracties en via bijdragen van serviceclubs te dichten."

Het is de bedoeling dat de Leiderdropjesactie uiterlijk eind december afgerond wordt. Maar wie weet zit er nog een verlenging in. "We hopen eigenlijk dat het zo goed loopt dat we de productielijn nog een keer moeten opzetten", aldus Botden.


'Trick or treat' in de Vogelwijk

halloween n In de Leiderdorpse Vogelwijk zullen zaterdag 27 oktober veel huizen versierd zijn in Halloweenstijl. Mede dankzij sponsoring door tuincentrum Ranzijn, Albert Heijn Santhorst, IJscafé Danice en de gemeente Leiderdorp heeft het organiserend comité de Halloweenviering in de wijk groot kunnen aanpakken. Waar een pompoen of een lichtje/kaarsje voor het raam staat, zijn kinderen zaterdagavond tussen 18.00 en 21.00 uur welkom om aan te bellen voor een snoepje. Bovendien kunnen kinderen die hun 'trick or treat'-rondje door de wijk maken onderweg een smakelijke verrassing tegenkomen.