Voedselbank actie in zes supermarkten

inzameling n De Voedselbank Leiden e.o. houdt zaterdag 20 oktober in het kader van de Week van de Voedselbanken een inzameling bij zes supermarkten in Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest. In Leiderdorp is de inzameling van 14.00 tot 17.00 uur bij Albert Heijn Winkelhof. Wethouder Angelique Beekhuizen (LPL) komt daar om 14.00 uur langs om enkele producten te doneren.

De datum van 20 oktober is niet zomaar gekozen. In deze week vallen zowel Wereld Armoede- als WereldVoedseldag; twee relevante thema's voor voedselbanken. Zij zamelen immers voedsel in dat anders verspild zou worden en stellen dat beschikbaar aan hun klanten.

Voedselbank Leiden helpt in een jaar gemiddeld ruim 700 huishoudens uit Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude. Het streven is om wekelijks zo'n 25 verschillende producten aan te bieden die voldoen aan de Schijf van Vijf.
Voorzitter Karel van Schie: "Door ons winkelconcept kunnen klanten van voedselbank Leiden zelf beslissen welke producten ze per week willen meenemen. We hebben nu ruim een jaar ervaring met onze winkel, tot volle tevredenheid van onze klanten en onszelf."
"Met deze actie hopen wij onze naamsbekendheid te vergroten, zowel om meer potentiƫle klanten te bereiken als om geld in te zamelen om ons het werk te steunen."

Zie leiden.voedselbankennederland.nl voor meer informatie.