Wethouder Willem Joosten (links)  opende vrijdag het Loopcentrum Rijnland. | Foto: J.P. Kranenburg
Wethouder Willem Joosten (links) opende vrijdag het Loopcentrum Rijnland. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Alle kennis over voetklachten komt samen in Loopcentrum Rijnland

opening n Op vrijdag 5 oktober is het unieke Loopcentrum Rijnland officieel geopend door wethouder Willem Joosten van de gemeente Leiderdorp en ondernemers Luuk en Hein van Gils. Met zijn drieën 'doopten' zij het pand met champagne.

Het Loopcentrum is gevestigd op het levendige industrieterrein De Baanderij. Wethouder Joosten benoemde in zijn woordje ook dat De Baanderij volop in ontwikkeling is en kansen biedt voor ondernemers. De ontwikkelingen op het gebied van bereikbaarheid en veiligheid dragen hier aan bij. Vitaliteit is een belangrijk speerpunt van de gemeente Leiderdorp, zo vertelt Joosten. Dit sluit perfect aan bij de missie van het Loopcentrum, daarom verwelkomt de gemeente dit Loopcentrum van harte.

Zo lang mogelijk mobiel blijven is voor iedereen belangrijk. We worden allemaal ouder en willen langer genieten van wat de wereld voor ons in petto heeft. Voetklachten worden steeds frequenter, diabetes en reuma liggen op de loer, hetgeen veel pijn en ellende aan de voeten kan veroorzaken. Loopcentrum Rijnland biedt alle deskundigheid onder één dak en zoekt altijd de beste oplossing voor uw voetproblemen.

Samenwerking

In het centrum komt alle kennis samen van orthopedisch schoenmaker Van Gils Footcare, schoenwinkel Beterlopen Rijnland, fysiotherapeut FysioKlein, podotherapie Centrum voor Voettherapie en medisch pedicures. Alle bedrijven binnen het Loopcentrum bestaan al jaren en zijn een begrip in de omgeving. De samenwerking die in de afgelopen jaren is ontstaan, wordt door samenkomst in het Loopcentrum nog intensiever. Loopcentrum Rijnland wil hi hét kenniscentrum zijn om voetklachten op te lossen. Het totaalpakket aan dienstverleners maakt het mogelijk om bij te dragen aan zelfredzaamheid van ouderen, maar stimuleert ook de multidisciplinaire aanpak van uiteenlopende mobiliteitsklachten.

Ook de samenwerking en goede relatie met het Alrijne ziekenhuis in Leiderdorp en Leiden zorgt voor de juiste wisselwerking om snel en adequaat te handelen en om de (oudere) mens op de been te houden.
Deze week starten ook de inloopspreekuren. Daar is het mogelijk zonder afspraak vrijblijvend advies te krijgen van het voetenteam (op dinsdag in de oneven weken) of het ruggenteam (op dinsdag in de even weken).

Het motto van het Loopcentrum is niet voor niets: ' Als wij het samen niet kunnen oplossen, kan niemand dat!'.


D66 Leiderdorp bedankt de leraren

traktatie n 5 oktober is de Dag van de Leraar. Zoals ieder jaar bedankt D66 Leiderdorp rond deze dag de leraren voor hun goede werk. Daarom bezochten leden van D66 vorige week vrijdag alle Leiderdorpse scholen met iets lekkers voor bij de koffie.

"Onderwijs is de belangrijkste aanjager van kansengelijkheid en persoonlijke ontwikkeling. Investeren in onderwijs vormt de sleutel tot succes en persoonlijke groei van onze kinderen", zegt fractievoorzitter Jeroen Hendriks.

Ook lokaal is D66 actief als onderwijspartij. De Leiderdorpse afdeling is voorstander van brede scholen in Leiderdorp, die naast goed onderwijs ook kinderopvang, voorschool-

se educatie en buitenschoolse op-

vang bieden en aandacht hebben

voor sport en cultuur en natuur en techniek bieden. Door dit brede aanbod kan de school beter inspelen op de individuele behoeften van een kind, talenten stimuleren en eventuele achterstanden tijdig signaleren. Daarnaast is het voor D66 belangrijk dat leraren een zo groot mogelijk deel van hun tijd aan en met hun leerlingen besteden en daarvoor een eerlijke beloning ontvangen.

D66 fractievoorzitter Jeroen Hendriks en raadslid Prachee van Brandenburg kwamen ook langs op de Elckerlyc. | Foto: PR