Aquadraat incasseert eerste nederlaag

waterpolo n Het eerste damesteam van de Leiderdorps-Koudekerkse waterpolovereniging Aquadraat moest zaterdag in thuiszwembad De Does de eerste nederlaag incasseren. Tegen Poseidon werd het 3-7.

De Ridderkerkse dames waren vooral aanvallend niet van de bal af te krijgen. Door een enorme inspanning in het eerste deel van de wedstrijd lukte het Aquadraat tot ruim in de derde periode bij te blijven (3-5, 2 x Anouk Rietveld en 1 x Marlinda Dijkstra). Met nog twee goals van Poseidon in het resterende deel van de derde periode werd de eindstand bepaald. In de laatste periode kreeg Poseidon drie uitsluitingen maar die werden niet benut door Aquadraat.

Minuut stilte

De thuiswedstrijden van Aquadraat startten zaterdag met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de op 4 oktober overleden Hans van Veen. Hans kwam bij Z&PC Koudekerk terecht als ouder van twee waterpoloënde kinderen en was twintig jaar als vrijwilliger actief binnen de vereniging onder andere als adspiranten-coach, medeorganisator van vele jeugdkampen, jurylid bij waterpolowedstrijden en drijvende kracht achter het Oud Papier ophalen. Hij zal enorm gemist worden.


Rijnegom-kampioenen

biljart n Als onderdeel van elke seizoenstart werden bij biljartvereniging 'Rijnegom' op 26 september de clubkampioenschappen bandstoten en driebanden gehouden. Aan het eind van de avond konden Cees Omzicht en Gerard Wassenaar gehuldigd worden.

Bij het bandstoten gingen als finalisten van start Cees Omtzigt, Jan Turk, John Tijssen, Sjaak Vermeulen en Jan Zandbergen. Ieder van hen nam het op tegen elke concurrent voor de titel, wat betekent dat in totaal tien partijen gespeeld werden. De finalisten waren aardig tegen elkaar opgewassen. De twee grootste kanshebbers, Cees Omtzigt en John Tijssen, kwamen in de laatste partij tegenover elkaar te staan. Van de twee gelouterde toernooi-spelers was ditmaal Omtzigt zondermeer de sterkste.

Uitslag: 1. en bandstootkampioen 2018: Cees Omtzigt, 6 pnt. (97.7%); 2. John Tijssen, 6 pnt. (89%); 3. Jan Turk, 4 pnt.; 4. Jan Zandbergen, 2 pnt.(64.7%); 5. Sjaak Vermeulen, 2 pnt. (62.5%).                                

De driebanden-finalisten waren Tom Hoogenboom, John Splinter, René van Velzen en Gerard Wassenaar. Ook hier kwamen alle finalisten tegenover elkaar te staan. En ook hier was het razend spannend. Gerard Wassenaar en Tom Hoogenboom wonnen ieder twee van hun drie partijen, John Splinter en René van Velzen pakten éénmaal winst.

Uitslag: 1.en driebandenkampioen 2018: Gerard Wassenaar, 4 pnt. (96%); 2. Tom Hoogenboom, 4 pnt. (94.8%); 3. John Splinter: 2 pnt. (69%), 4. René van Velzen, 2 pnt. (56.6%).